Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. 8 persoane au murit

Publicat pe

Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, 2 martie. Aeronava decolase de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Ulterior, a fost trimis un elicopter IAR 330-Puma în misiune de salvare-căutare și, din păcate, și acesta s-a prăbușit. Cei 7 militari aflați la bord s-au stins din viață la puțin timp de la prăbușire, iar pilotul a fost căutat timp de câteva ore. Din păcate, în jurul orei 2 dimineața, MApN a anunțat că a fost găsit decedat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.03. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. 8 persoane au muritUn MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. 8 persoane au murit

La doar câteva minute după, un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență pentru misiunea de salvare-căutare, însă și acesta a pierdut legătura cu radio cu turnul de control. Din păcate, și acesta s-a prăbușit, iar cei șapte soldați au murit.

Citește și: Medicii din Rusia i-au cerut lui Vladimir Putin, printr-o scrisoare, să oprească războiul cu Ucraina:„O mișcare politică inumană’

Citește și: Gemenele cuplului Valentina Pelinel – Cristi Borcea au împlinit 3 ani:'O imensă fericire'

Citește și: Cum arată acum fetele adoptate de Elena Cârstea, după 14 ani în America.Sanda și Adriana sunt militari în armata Statelor Unite

Citește și: Cum arată Elena Cârstea, la 13 ani de când s-a mutat în America. Fetele ei sunt realizate profesional acolo:cea mică s-a înrolat în armată / IMAGINI emoționante

Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control miercuri, în jurul orei 20.03, într-o zonă curprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar astăzi, la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei', se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

La ora 20.21, un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență în căutare avionului. La ora 20.44, și acesta a pierdut legătura cu turnul de control. Din păcate, s-a prăbușit, iar la ora 22.00 au fost declarați 5 soldați.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă', informează MApN.

La ora 23.20, MApN a transmis că încă două persoane sunt decedate. Șapte persoane au murit în urma impactului, soldați cu vârste cuprinse între 29 și 57 de ani. Locotenent-comandor Bogdan Florin- Locotenent Pătrașcu Sorin- Maistrul militar Banu Gelu- Sergent Marinescu Ionuț- Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin- Maistru militar cls. I Carp Vlad- Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu.

Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României', a scris premierul Nicoale Ciucă.

În jurul orei 3 dimineața, MapN anunță într-un comunicat că și pilotul avionului MiG-21 LanceR s-a stins din viață. Căpitanul Costinel Iosif Niță avea 31 de ani, era căsătorit și nu avea copii.

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a declarat că nu există, în acest moment, alte indicii legate de prăbușirea avionului MiG-21 Lancer în afară de condițiile meteo proaste și starea tehnică a aeronavei. Ministrul a exclus, de asemenea, posibilitatea unui atac asupra aeronavei, informează Digi24.

În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie.

sursă foto- facebook și captură video

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter