Una dintre cofondatoarele mișcării FEMEN a fost găsită moartă la Paris

Publicat pe

Una dintre membrele fondatoare ale grupării feministe ucrainiene Femen, Oksana Shachko, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Paris, relatează Reuters care citează reprezentanţi ai grupării.

Oksana Shachko avea 31 de ani și, deși încă nu a fost confirmată oficial, cel mai probabil, cauza decesului a fost sinuciderea. Ipoteza este, de altfel, susținută și de faptul că anchetatorii au găsit un bilet de adio.

'Ne-a părăsit Oksana Shachko, cea mai curajoasă (…). Împreună cu apropiaţii şi familia ei, suntem în doliu şi aşteptăm versiunea oficială a poliţiei. Pentru moment, ceea ce ştim este că (…) trupul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris. Potrivit prietenilor săi, ea a lăsat o scrisoare de adio!', este anunțul postat .pe pagina sa de Facebook de către Anna Guţol, o altă cofondatoare a mişcării FEMEN.

Grupul Femen a fost fondat în Kiev în anul 2008, de către Oksana Shachko, Anna Guţo și Inna Shevchenko, şi a devenit cunoscut în Europa pentru protestele topless împotriva turismului sexual, homofobiei şi instituţiilor religioase.

Exilată în Franţa din 2013, unde a primit azil politic, Oksana Shachko a părăsit organizaţia şi şi-a continuat activitatea de pictoriţă.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter