Vanessa Williams – Povestea primei Miss America de culoare care a rămas fără coroană

Publicat pe

În 1983, la 20 de ani, Vanessa Williams reprezenta statultul New York la concursul naţional din frumuseţe şi era aleasă Miss America, fiind prima reprezentantă afro-americană care primea acest titlu.

 

Alegerea nu a rămas fără urmări, Vannessa primind amenţări cu moartea şi mesaje dure, fiind privată de coroană dupa câteva luni după ce o revistă a publicat fotografii nud cu ea, făcute înainte de concurs, în perioada când era studentă.

 

Cadrele fuseseră furate şi publicate fără acordul ei, iar comitetul care îi acordase titlul de Cea mai frumoasă femeie din America a luat hotărârea controversată de a-i retrage coroana.

 

Acum, după 32 de ani de la acea întâmplare, Vanessa a primit scuze. S-a întâmplat cu ocazia alegerii noii Miss America când Vanessa a fost preşedinte al juriului şi i-a acordat titlul lui Betty Cantrell, Miss Georgia.

 

Sam Haskell, preşedintele comitetului, i-a prezentat scuze Vanessei, despre care a spus că şi-a trăit viaţa cu graţie şi demnitate şi acest lucru a fost evident mai ales în timpul evenimentelor din 1984 când a fost nevoită să renunţe la coroană.

 

Vanessa a fost emoţionată şi surprinsă de acest moment, care are loc dupa 32 de ani de la acea întâmplare extrem de dureroasă pentru ea, dar peste care a ştiut să treacă.

 

Cu lacrimi în ochi, ea a mărturisit că acest discurs în care îi sunt prezentate scuze este neaşteptat şi atât de frumos…

 

Foto: Hepta

 

Vanessa Williams – Povestea primei Miss America de culoare care a rămas fără coroanăVanessa Williams – Povestea primei Miss America de culoare care a rămas fără coroană
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter