Vasilica Tastaman, trecut erotic tumultuos: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat”. Măritată cu Emeric Ienei, l-a iubit nebunește pe Gheorghe Dinică

Publicat pe

Vasilica Tastaman a fost una dintre femeile fatale ale României și o actriță de excepție, despre care marele Radu Beligan afirma: „Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman'. A fost căsătorită de două ori, cu antrenorul Emeric Ienei și Dan Tufaru – pe care l-a despărțit de Anda Călugăreanu și l-a iubit nebunește pe actorul Gheorghe Dinică.

Vasilica Tastaman, trecut erotic tumultuos: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat'. Măritată cu Emeric Ienei, l-a iubit nebunește pe Gheorghe DinicăVasilica Tastaman, trecut erotic tumultuos: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat'. Măritată cu Emeric Ienei, l-a iubit nebunește pe Gheorghe Dinică

Originară din Brăila, Vasilica Tastaman și-a descoperit pasiunea pentru teatru la 16 ani, când a debutat într-o piesă de teatru din orașul natal. Până la acea vârstă, a fost ucenică la o fabrică de textile din zonă. Fără studii de artă teatrală, Vasilica a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giulești și Bulandra, însuși marele Beligan recuoscându-i talentul extraordinar.

 

„Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea', mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Lucia Sturdza Bulandra i-a schimbat viața

Cariera Vasilicăi Tastaman s-a datorat, în cea mai mare parte, doamnei scenei românești, Lucia Sturdza Bulandra. Vasilica era angajată a Teatrului Municipal București, astăzi Teatrul Bulandra, condus, la acea dată de Lucia Sturdza Bulandra. La urechile directoarei teatrului ajunge, într-o zi, zvonul că actrița ei preferată vrea să părăsească teatrul și să se întoarcă la Brăila. Intrigată, Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea și îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureștean și Bucureștiul, potrivit antena3.ro.

Cu acest prilej, Lucia Sturdza Bulandra află cu stupoare că Vasilica nu avea unde locui: Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!. Lucia Sturdza Bulandra a luat rezolvarea problemei pe umerii ei, s-a înființat la Primărie și i-a cerut personal primarului o locuință pentru Vasilica Tastaman. Refuzul primarului a determinat-o pe marea Lucia Sturdza Bulandra să recurgă la un gest extrem: s-a aruncat în genunchi și l-a implorat cu lacrimi în ochi să o ajute cu o locuință. La distanță de doar câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în locuința obținută cu ajutorul directoarei.

L-a despărțit pe Dan Tufaru de Anda Călugăreanu

În volumul „Vasilica Tastaman. Femeia fatala a Romaniei – Volumul X', Boerescu Dan-Silviu o prezintă astfel pe actriță: „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80.

Partenera lui Dem Rădulescu din „Astă seară dansăm în familie' a fost o blondă fatală cu un râs spumos și o voce absolut inconfundabilă. În 1981, s-a stabilit în Suedia, revenind în țară abia 20 de ani mai târziu, pentru a-și aștepta sfârșitul acasă, fiind răpusă de o boală neiertătoare”.

'M-am întâlnit cu ea, cu familia și mi-a povestit multe lucruri interesante. Mi-a spus că regretă că a plecat, că n-a ramas aici. A avut o bucurie fantastică atunci când s-a reîntors în țara”, și-a amintit Emerich Ienei, bărbatul care a fost căsătorit cu Vasilica timp de 10 ani.

A fost iubita secretă a lui Gheorghe Dinică

Vasilica Tastaman a fost măritată de două ori, cu antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi cu Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soțul Andei Călugăreanu.

Actorul Vladimir Găitan își amintea, la un moment dat, de povestea fulgerătoare de iubire dintre Vasilica Tastaman și Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani: „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu'.

Vasilica a divorțat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul cu năbădăi, actrița având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură, potrivit avantaje.ro.

Pe lângă Dan Tufaru, un alt bărbat care i-a făcut inima să tresare a fost Gheorghe Dinică. Dinică era foarte  discret. Eram odată și îmi zice: ia stai, mă, să-i iau un buchet de flori'. Să înțeleg că a iubit-o? Da, dar acum mulți ani, dar frumos, frumos, sentimente interioare și nu gargară inutilă.”, povestea, în trecut, pentru Doamne de poveste' actorul Dumitru Rudăreanu.

 

foto: Cinemagia, Wikipedia 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter