Vedete care au suferit de anorexie… Sau când dorința de a fi sexy îți pune viața în pericol

Publicat pe

Moda femeilor skinny, atât de apreciată la Hollywood, dar și în toată lumea – pentru că tinerele vor să arate ca idolii lor de pe marele ecran, nu-i așa? –, a creat mii de victime, iar acum zecile de vedete care au suferit de anorexie trag un semnal de alarmă…

 

Recent, scriam despre Angelina Jolie, care a ajuns, din păcate, la o greutate îngrijorătoare, vedeta având acum în jur de 34 de kilograme și, după cum declară un apropiat de-al ei, „trăiește doar cu cuburi de gheață'. Dorința de a avea o siluetă subțire, filiformă, pentru că așa e la modă, se transformă în cele mai multe cazuri în obsesie, iar de aici și până la anorexie nu este decât un singur pas. Ce nu știu majoritatea tinerelor care se înfometează este că anorexia este o tulburare psihică letală ce prezintă un risc crescut de deces – de patru ori mai mare decât în cazul depresiei majore! Tulburare de alimentație cu implicații fizice și psihice majore, anorexia este o tulburare de alimentație a celor care se tem, în mod patologic, să nu se îngrașe în mod excesiv, iar atunci ajung să se înfometeze. Cum la Hollywood imaginea contează mai mult ca în orice alt business, nenumărate celebrități au ajuns să se înfometeze excesiv, la final realizând că prețul plătit a fost mult prea mare. Iată care sunt vedetele care au suferit de anorexie și ce efecte devastatoare a avut obsesia negativă față de mâncare asupra trupului lor!

De obicei, anorexicii își neagă afecțiunea!

Printre victimele anorexiei se numără vedete ca Portia de Rossi, Victoria Beckham, Heather Locklear, Calista Flockhart, Keira Knightley și lista poate continua… Din nefericire, episoadele de anorexie sunt urmate de multe ori de unele de bulimie, victimele acestui flagel – fiindcă deja poate fi numit așa – ajungând la fluctuații de greutate, episoadele de înfometare alternând cu cele de mâncat compulsiv. Keira Knightley se numără printre actrițele care nu au recunoscut că au probleme cu alimentația – „Am avut multe experienţe cu ceea ce înseamnă anorexia: bunica şi străbunica mea au suferit de această boală; am avut şi la şcoală mulţi prieteni care au avut anorexie, aşa că ştiu că nu e ceva cu care să glumeşti, ştiu că este o boală cu consecinţe grave. Dar eu nu sufăr de ea, sunt foarte sigură de asta” –, însă faptul că, la un moment dat, ajunsese să arate ca o radiografie dovedește faptul că a avut probleme serioase. În schimb, vedeta din Ally McBeal, Calista Flockhart, una dintre cele mai slabe actrițe de la Hollywood, care nu doar că a avut succes cu aspectul ei skinny, dar silueta filifomă a și consacrat-o, a admis că anorexia a devenit o problemă pentru ea: „Am început prin a mânca firimituri, a face foarte mult sport, m-am forţat să muncesc câte 15 ore pe zi, brutalizându-mi sistemul imunitar”. Acum 10 ani, și Tori Spelling, devenită celebră datorită serialului Beverly Hills 90210, ajunsese să arate ca o umbră, dar, la vremea aceea actrița dădea vina pe obligațiile profesionale și pe faptul că trebuia să se ocupe permanent de copiii ei. Pe la mijlocul anilor 90, și Christina Ricci s-a confruntat cu această problemă, actrița recunoscând că a adoptat acest „stil de viaţă” după ce a urmărit filmul „Biografia lui Tracey Gold” şi un film cu Calista Flockhart, care interpreta rolul unei anorexice şi bulimice. După ce a conștientizat că viața ei era pusă în pericol, Christina a cerut ajutor și s-a tratat de anorexie.

 

De la sexy la… „rexy”

Una dintre cele mai faimoase supermodele, Kate Moss, este cea care a inventat termenul rexy, termen pe care l-a folosit cu mândrie și pe care l-a adoptat imediat tot anturajul ei de prietene piele și os. Ce este „rexy”? Este un hibrid dintre cuvintele anorexic și sexy, cuvânt a cărui explicație nu mai este necesară, evident, pentru că atât fotomodelul, cât și amicele ei de A-list, printre care și Sadie Frost, arată ca proaspăt ieșite dintr-un lagăr… Bineînțeles, cuvântul nu este o jignire, ci un compliment! Nu e de mirare atunci că femei superbe precum Teri Hatcher, Lindsay Lohan, Mary Kate Olsen și Meghan Foxx au avut momente când ar fi putut fi, practic, material didactic pentru orele de anatomie…

 

Victimele sistemului

Deși nici acum nu pare prea bine hrănită, vă vine sau nu să credeți, au fost momente în care faimoasa Victoria Beckham a fost obligată să se înfometeze. De fapt, nu doar ea, ci și celelalte patru colege ale sale de trupă, fiindcă atunci vedeta făcea parte din cea mai faimoasă trupă a momentului – Spice Girls. Victoria a povestit că atât ea, cât și Geri Hallywell erau obligate de managerul lor să aibă o siluetă skinny, așadar, la un moment dat, ajunseseră să se hrănească doar cu mese lichide și făceau jogging până la epuizare. Evident, a urmat reversul medaliei – victoria a început să mănânce compulsiv, până la 10 boluri cu cereale la o masă! Concluzia ei de acum? „Cred că este o mare diferenţă între cineva care are o tulburare alimentară şi cineva care are grijă la ce mănâncă. Mă hrănesc sănătos, îmi place mâncarea japoneză, peştele, legumele, fructele, a declarat designerul pentru revista People.

Și Heather Locklear, cunoscută pentru silueta ei subțire, a avut probleme cu greutatea  acum cinci ani, actrița ajungând de la categoria super-sexy la cea super-skinny, după ce a atins 45 de kilograme de la 54. Acum, deși și-a mai revenit, actrița se luptă cu patima alcoolului, iar totul are legătură cu lipsa de încredere în propria persoană și cu… bătrânțea pur și simplu, fiindcă e greu, după ce ai jucat roluri de divă să nu mai primești nici măcar unele de bunică.

Doar 300 de calorii pe zi!

Un alt exemplu cunoscut este cel al actriței Portia de Rossi, care, în memoriile sale – „Unbearable Lightness – scria că, în adolescență, când avea un job de fotomodel, pentru a arăta cum trebuie (?!), ajunsese să consume doar 300 de calorii pe zi, iar asta în condițiile în care făcea sport și bea 20 de laxative pe zi. În cazul ei, mai exista o problemă însă, cea a recunoașterii propriei sexualități. „Voiam să mă înfometez şi să dispar. Şi eu, şi sexualitatea mea, spune cea care, peste ani, a devenit soția lui Ellen DeGeneres. Tocmai de aceea, în anul 2000 actrița ajunsese să cântărească 42 de kilograme… Salvarea ei au fost psihologul și dragostea familiei.

Acum, pe lunga listă a vedetelor anorexice își fac loc, încet, dar sigur, și Meghan Markle și Kate Middleton, care au fost acuzate nu o dată că sunt mult prea slabe. Și cum ele se încadrează la categoria trendsetteri, viitorul nu sună deloc bine…

Concluzia generală? Dorința de a arăta perfect uneori naște monștri. Din nefericire, anorexia și bulimia, chiar dacă își găsesc pe moment vindecarea, pot reveni la cel mai mic semn de depresie. În cazurile grave, persoanele care suferă de aceste disfuncții alimentare trebuie să ceară ajutor – medical și psihologic.

Foto: Hepta

Vedete care au suferit de anorexie… Sau când dorința de a fi sexy îți pune viața în pericolVedete care au suferit de anorexie… Sau când dorința de a fi sexy îți pune viața în pericol

 

 

  

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter