Vedete din România care au abandonat showbiz-ul pentru a urma calea Bisericii

Publicat pe

Cândva au fost cele mai apreciate vedete din România, însă acest lucru nu le-a împiedicat să urmeze calea Domnului și a Sfintei Scripturi. Printre cei care s-au călugărit și au dispărut din viața publică, se numără actrița Mariana Buruiană și artistul Dan Bădulescu.

Vedete din România care au abandonat showbiz-ul pentru a urma calea BisericiiVedete din România care au abandonat showbiz-ul pentru a urma calea Bisericii

Monica Fermo, Dan Bădulescu și Dragoș Pâslaru se află printre cei care astăzi îl slăvesc pe Dumnezeu, fiecare din propriile motive sau marcați de o anumită perioadă a vieții.

Conștiința este una dintre cele mai importante nivele de organizare a vietii psihice a individului, când afirmată, când negată cu vehemență.

Din punct de vedere teologic, conștiința a fost identificată de către Augustin ca având o funcție de întemeiere a adevărului în interiorul ființei umane. Până acum, niciuna dintre vedetele care au renunțat la camerele de filmat, pentru a-l sluji pe Dumnezeu, nu regretă decizia luată.

Mihai Coadă, în vârstă de 67 de ani, a făcut senzație cu personajul Nelu Curcă, pe care l-a jucat timp de 5 ani, în La Bloc. Însă, acesta a renunțat la actorie, iar în prezent petrece mare parte din timp la o mânăstire, dedicându-se cultivării credinței și spiritualității, cu toate că nu s-a călugărit.

Mariana Buruiană are acum 64 de ani, însă în tinerețe, era o actriță frumoasă și apreciată. Zecile de roluri în teatru, dar şi din filme,  dintre care rămâne de neuitat cel din Domnişoara Christina' (1994),  o transformaseră într-una dintre cele mai apreciate artiste ale generaţiei sale.

„Totul a plecat de la ‘să nu ucizi!. Am stat fixată pe aceste cuvinte, nu mă puteam dezlipi de ele. Era în vremea Revoluţiei. M-am gândit că nimeni nu respectă poruncile. Noi ucidem tot timpul, nu numai cu armele, ci şi cu vorba şi cu gândul. Meseria mea era legată de vorbă şi de gând. Şi m-am gândit că încalc porunca şi nu voiam să mai încalc porunca', a declarat  fosta actriţă în Evenimentul Zilei, potrivit playtech.ro.

Fostul chitarist Dan Bădulescu  are 67 de ani. În tinerețe, a fost unul dintre marile nume ale rockului românesc din anii 70. Plecarea în anii 80 în Suedia l-a schimbat total. Când s-a întors înapoi în România, a dat la Teologie și a devenit apoi preot. Azi, slujește la o biserică din București, de pe strada Avrig.

„Mi-am dat seama că l-am căutat pe Cel Viu între cei morţi. Dumnezeu este în biserică. Eu am pierdut cam mulţi ani din viaţă până să realizez acest lucru', declara Dan Bădulescu într-una dintre puţinele apariţii în presă.

Fostul actor, Dragoș  Pâslaru, care azi are 68 de ani, trăiește de mai bine de două decenii în numele lui Dumnezeu. El a fost imaginea lui conducătorul legionar din filmul Drumeţ în calea lupilor'. În prezent e călugăr la Mănăstirea Frăsinei, din județul Vâlcea și i se spune Fratele Valerian.â

Momentul care i-a schimbat viața a fost mineriada din 1990, când a fost bătut de mineri în Piața Universității până a intrat în comă. Şocul produs l-a făcut să plonjeze într-o altă dimensiune. Cea a credinţei şi a iertării. Astfel, la scurtă vreme, actorul de 39 de ani a pus punct unei cariere de succes, dar şi vieţii obişnuite și s-a retras la mănăstirea din Vâlcea.

În anii 70, Monica Fermo era una dintre cele mai frumoase actrițe din România, însă regret felul în care a ales să trăiască în acea perioadă.

„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea. Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri…', a povestit Monica Fermo în urmă cu ceva timp.

În 1986, la sfatul părintelui Argatu, s-a botezat la vârsta de 32 de ani. În prezent, aceasta trăiește la o biserică din Ierusalim. „Păcatele cu care m-am luptat cel mai mult după convertire au fost cele legate de trup: desfrânarea, lăcomia pântecelui, băutul şi fumatul', a spus aceasta, potrivit sursei citate.

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter