[VIDEO] Scurtmetrajul clujean Gobbel, premiat la Ismailia IFF 2012

Publicat pe

Filmul Gobbel, regizat de Raluca David si produs de Cristian Hordila, a obtinut Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj in cadrul celei de-a 15-a editii a Festivalului International de Film Documentar si de Scurt Metraj de la Ismailia, Egipt, care a avut loc in perioada 23-28 iunie.

Juriul s-a declarant impresionat de modul in care regizorul se joaca cu  ironia condimentata in poveste si viziunea acestuia asupra unor trairi puternice si tragice.

Festivalul International de Film Documentar si de Scurt Metraj de la Ismailia, Egipt este organizat de Ministerul Culturii din Egipt, impreuna cu Guvernoratul Ismailia si Centrul Cinematografic din egipt. Este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Egipt. Scopul festivalului este de a promova si incuraja filmele documentare si de scurt metraj. In competitia oficiala se regasesc categoriile: Documentar de Lung Metraj, Documentar de Scurt Metraj, Scurtmetraj Fictiune si Animatie.

Castigatorul sectiunii Animatie a fost Grand café, regizat de Bogdan Mihailescu.

Gobbel spune povestea unui german sas, care, dupa mai bine de 60 de ani, se intoarce acasa, in Romania pentru a-si petrece ultima perioada a vietii sale. Este prins insa in traditiile si obiceiurile romanesti legate de inmormantare in cel mai ironic mod posibil. Filmarile s-au desfasurat pe parcursul a 8 zile, in satul Dorolea, din judetul Bistrita-Nasaud.. 

In palmaresul filmului se mai afla Premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj, acordat la cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Comedy (Cluj) si Premiul pentru Cel Mai Bun Film in cadrul competitiei Open Society Shorts (Bucuresti).

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter