XTREME & echipa ’Dansez pentru tine” deschid Zilele Bucurestiului

Publicat pe

XtremeZilele Bucurestiului (12 – 20 septembrie) incep cu un spectacol de dans (Piata Constitutiei), sustinut de doua echipe premium: XTREME (coordonata de Dorel Mois) si Dansez pentru tine (condusa de Edi Stancu).

Vin din zone artistice diferite, dar se admira reciproc. Si-au dat mana pentru a creea un moment special de spectacol si spera ca vor avea prilejul sa colaboreze si de acum inainte. Fiecare si-a pus la bataie atuurile: unii gratia, eleganta in dans, sincronzarea perfecta si elementele de coregrafie, ceilalti precizia, usurinta de a lucra in aer sau la sol, elemente de gimnastica si acrobatie.

Cu prilejul implinirii a 550 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti (20 septembrie 1459), la 350 de ani de cand Bucurestiul a devenit capitala Tarii Romanesti (1659), Edi Stancu si Dorel Mois si-au unit grupurile pentru a crea o alegorie artistica a nasterii orasului. Au la dispozitie scena din Piata Constitutiei, esarfe, hamace in aer, un balon, muzica, lumina si… arta lor.

Trupa „Dansez pentru tine', coordonata de Edi Stancu, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sunt dansatori profesionisti care au ajuns la performanta.

Echipa XTREME este poate mai putin cunoscuta in tara, dar a fost indelung aplaudata pentru show-ul Vertical (o productie ARCUB), prezentat la Festivalul Teatrului de Strada din luna mai. Gimnastii-acrobati-dansatori, avandu-l in frunte pe Dorel Mois, au uimit cu fiecare aparitie, fie ca a fost vorba de un show televizat, o petrecere, sau de filmarea unui videoclip. Toti sunt fosti gimnasti de top si s-au pregatit astfel incat sa preia elemente din afara sferei lor si sa ofere spectacole cu adevarat speciale. Edi Stancu a fost impresionat de performantele lor si le-a propus o colaborare, considerand ca imbinarea celor doua tipuri de discurs artistic va aduce un plus fiecarei echipe.

Xtreme

Asadar, coregrafia e semnata de Edi Stancu. Cei de la XTREME vor intruchipa personaje de legenda din istoria Bucurestiului: Casian Badescu ii da chip ciobanului Bucur, Luminita Brad e sotia lui, Dambovita, Andreea Dumitrascu/ Alina Ulmeanu o intrepreteaza pe fiica lor, rapita de tatari, Dorel Mois e capetenia tatarilor, sustinut de cei de la „Dansez pentru tine'. Se recreeaza astfel legenda genezei orasului Bucuresti.

Cei care vin sambata, de la ora 20, in Piata Constitutiei, vor avea parte de un spectacol de dans inedit. In premiera, doua echipe de top se unesc pentru a oferi bucurestenilor o poveste spusa altfel.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter