”Youth Without Youth” by Francis Ford Coppola

Publicat pe

Dupa aproape 10 ani, in care Francis Ford Coppola nu si-a mai trecut numele in dreptul vreunei productii ca regizor, Festivalul de Film de la Roma a avut onoarea de a gazdui in premiera mondiala filmul „Youth Without Youth' („Tinerete fara tinerete'), Coppola semnand atat scenariul, cat si regia.

Pe covorul rosu al Festivalului (aflat la cea de-a doua editie) au pasit atat regizorul, cat si actorii principali, britanicul Tim Roth si actrita germana de origine romana Alexandra Maria Lara.

„Tinerete fara tinerete' a fost filmat in Romania, iar scenariul este inspirat de nuvela omonima scrisa de Mircea Eliade. Actiunea filmului se deruleaza in Romania, Elvetia, Malta si India, cu putin timp inainte de izbucnirea celui De-al Doilea Razboi Mondial.

In 1964, Francis Ford Coppola intra in competitiile cinematografice o data cu participarea la Festivalul de Film de la Cannes cu „Youre a Big Boy Now', pentru a castiga Palme DOr de doua ori, in 1974 cu „The Conversation' si cinci ani mai tarziu cu „Apocalypse Now'. In 1970 ecranizeaza „The Godfather', dupa o nuvela a lui Mario Puzzo. A cunoscut un succes neasteptat, iar Partea a 2-a si-a adjudecat nu mai putin de 6 Premii Oscar. Ultimul film al lui Coppola, „The Rainmaker', cu Matt Damon in rolul principal, dateaza din 1998. (L.F.)

Foto: www.cinemafest.org.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter