Zoli Toth, un artist pop pe scena Festivalului "George Enescu"

Publicat pe

Zoli Toth este mai cunoscut in calitate de membru al trupei SISTEM decat ca solist percutionist de muzica clasica. Dupa experienta acumulata alaturi de Orchestra Nationala Radio din Bucuresti si Filarmonica Banatul din Timisoara, Zoli a concertat in cadrul celei de-a douazecea editii a Festivalului George Enescu.

Concertul Domino pentru percutie solo si orchestra a fost compus maestrul de Adrian Enescu special pentru Zoli. Prima auditie absoluta a piesei a fost in 2010 la Bucuresti intr-un concert alaturi de Orchestra Nationala Radio sub bagheta Maestrului Horia Andreescu. In cadrul Festivalului George Enescu, Zoli a fost acompania de Orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara dirijata de Radu Popa.

Zoli Toth

Concertul a avut loc in fata Ateneului Roman si a cuprins un mix de percutie clasica si de film. Cei aproximativ 1000 de spectatori au fost incantati de aceasta abordare mai putin conventionala a muzicii clasice, aplaudand frenetic la finalul concertului.

Zoli Toth

Succesul de la Festivalul Enescu ma obliga sa continuu ceea ce am inceput. Este o experienta pe care n-am s-o uit niciodata. Acum 11 ani am debutat cu SISTEM in acelasi loc. Au urmat ani de zile cu nenumarate concerte si sucese nationale si internationale. Sper din tot sufletul ca si implicarea mea in muzica clasica sa aiba acelasi succes. Inceputul este promitator. Multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine', a declarat Zoli Toth.

Zoli Toth

Aceasta este prima participare a lui Zoli Toth la Festivalul George Enescu, el fiind singurul artist pop din show biz-ul romanesc care a fost prezent pe scena prestigiosului festival. In perioada urmatoare, piesa interpretata de Zoli va fi imprimata pe un disc de interpret.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter