Televiziunea care dispare din România. CNA: "Cele mai multe plângeri..."

Publicat pe

Veste neașteptată pentru fani! O televiziune dispare din țara noastră, după ce Consiliul Național al Audiovizualului a refuzat prelungirea licenţei. Doar în ultimele 6 luni, postul s-a ales cu 13 sancțiuni, somații și amenzi substanțiale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În data de 21 iulie, Consiliul Național al Audiovizualului( CNA) a refuzat prelungirea lincenței, ceea ce înseamnă că postul de televiziune News România, fosta Estrada, că nu va mai exista. După discuții lungi, s-a hotărât că News România nu merită vot de încrede pentru următorii 9 ani, mai ales că au primit 13 sancțiuni în ultimele 6 luni.

De asemenea, au contat și amenzile luate de-a lungul timpului pentru că au încălcat normele de informare corectă (modul în care a abordat subiecte precum vaccinarea sau războiul din Ucraina, cu accent pe conspiraţii şi informaţii neverificate), scrie Paginademedia.

Citește și: Ce a spus Andi Moisescu despre salariul Andreei Esca, în direct, la TV:'Ea plătește cu cardul, dar fără să se uite'

Citește și: Alina Laufer își dorește încă un copil, după ce a născut gemeni:„Aș mai face, dar nu doi deodată. Recunosc că…’

Citește și: Răzvan Popescu de la ZU intervine în scandalul momentului, generat de George Buhnici:Unde erați când Oana Roman era batjocorită zilnic? Oana Lis a fost terfelită…

Citește și: Cum arată Cristina Șișcanu în costum de baie.A postat o fotografie în semn de revoltă față de afirmațiile lui Buhnici: „Să se oripileze

Televiziunea care dispare din România

În tot acest timp, Remus Rădoi, directorul editorial al televiziunii, se afla în sală și a încercat să vină cu argumente și cu diferite soluții pentru ca postul să reziste în continuare pe piață.

„Încercăm să îmbunătăţim grila de programe. Am schimbat doi prezentatori şi un producător. Am luat acest canal în insolvenţă. Încercăm să construim un colectiv care să producă lucruri de o calitate mai ridicată. Să ne perfectăm, le-a spus el membrilor CNA.

Totuși, membrii au cerut argumente mult mai solide și, de asemenea, au analizat și comportamentul postului din ultima perioadă. Astfel, nici măcar un membru nu a votat pentru prelungirea licenței.

„Cele mai multe sancţiuni au fost pentru informare corectă. Cu privire la chestiunile tehnice înţeleg că au fost dificultăţi când aţi preluat televiziunea, dar cu privire la conţinut, care s-au tot repetat, asta e mult mai greu de înţeles. Mă refer aici la cele două mari subiecte care ne-au preocupat în 2021 şi 2022 – pandemia de Covid şi războiul din Ucraina.

Pe aceste teme au fost cele mai multe plângeri. Cred că sunteţi una dintre televiziunile cele mai amendate, pe subiecte care sunt extrem de importante, mai ales că în tratarea lor am cerut responsabilitate, echilibru, informare corectă. Toate se reflectă în sănătatea publică şi securitatea naţională. Niciunul dintre noi nu e aici ca să închidă televiziuni. Apărăm libertatea de expresie, dar şi interesul public', a declarat Dorina Rusu, membru CNA.

În ultimele 6 luni, News România a primit 13 sancțiuni,  din care două în valoare de câte 50.000 de lei, una de 25.000 lei şi încă una de 20.000.

sursă foto- Pixabay

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter