Timpuri noi, oameni noi. Noua generaţie de actori de la Hollywood

Publicat pe

Cortina se ridică pentru noua generaţie de la Hollywood. Actori consacraţi precum Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Angelina Jolie, Daniel Craig fac un pas înapoi pentru a primi tinerii actori pe scena lumii. Au început cu roluri uşoare, ca mai apoi să le joace pe cele principale.

 

Mila Kunis s-a remarcat în serialul de animaţie Family guy' în care este vocea personajului Meg Griffin încă din anul 1999. Performanţa din Black Swan' i-a adus distincţii la nivel mondial, iar rolul din Friends with benefits' în care a jucat alături de Justin Timberlake i-a adus simpatia publicului.
Emma Stone a fost alături de Mila Kunis pe platourile de filmare la Friends with benefits'. Comedia romantică Easy A' i-a evidenţiat talentul, dar nu s-a lăsat ameţită de success, muncind pentru filmul Crazy, Stupid, Love' alături de Julianne Moore şi Ryan Gosling.

 

Olivia Wilde, considerată drept una dintre cele mai frumoase actriţe de la Hollywood, nu trece neobservată nicicând. Pe lângă calităţile fizice evidente, talentul actoricesc i-a adus roluri în numeroase filme de lungmetraj. S-a remarcat în serialul House MD' şi a primit păreri pozitive după rolul din Tron:Lagacy'.

 

Mia Wasikowska nu a ales actoria de la început. În copilarie a studiat baletul, apoi s-a îndreptat către cinematografie. Priceperea cu care a interpretat rolurile din numeroase filme de lungmetraj i-a atras atenţia lui Tim Burton care a ales-o pentru rolul principal din Alice in Wonderland'. Al doilea film, Alice in Wonderland: through the looking glass' urmează să apară în 2016.

 

Emma Watson a ştiut mereu că îşi doreşte o carieră în cinematografie. A devenit cunoscută după interpretarea personajului Hermione Granger din Harry Potter'. Pasiunea pentru actorie i-a adus multe roluri, printre care unul principal în Regression'.

 

A fost acceptat la Universitatea Yale, dar Shia LaBeouf a renunţat la şcoală, începându-şi cariera prin participări la stand-up comedy. Regizorul Sir Steven Spielberg l-a remarcat în filme precum Holes', Constantine', I, robot' şi i-a oferit rolul principal în Transformers', dar şi un rol în Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2007).

 

Sam Worthington este bine cunoscut în Australia pentru personajul Howard' din serialul Love my way'. În 2004 a obţinut premiul AFI pentru cel mai bun actor în rol principal din filmul Somersault'. Şi-a început cariera cu roluri mici, dar în 2007 James Cameron l-a ales pentru rolul principal din cea mai mare producţie a sa, Avatar'. La recomandarea regizorului, Sam a obţinut şi rolul lui Marcus Wright în filmul „Terminator: Salvation”.

 

Rolul principal din drama An education' i-a adus lui Carey Mulligan un premiu Bafta' pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal. În 2009 a fost nominalizată la Globul de Aur şi la Oscar pentru Cea mai bună actriţă. Nu vrea să renunţe la a juca teatru şi are de gând să facă asta măcar o dată pe an.

 

La numai şapte ani, Dakota Fanning era cel mai tânăr actor nominalizat la Premiul Asociaţiei Actorilor de Cinema' (SAG) pentru rolul din filmul I am Sam', iar în 2002 a câştigat Premiul Alegerea Criticilor' la categoria ,,Cel mai tânăr actor'. Denumită copilul minune al Hollywood-ului', s-a bucurat să joace în filme alături de actori renumiţi precum Tom Cruise, Robert De Niro sau Elisabeth Shue.

 

Ancuţa-Nicoleta Ciocoiu, Foto: Hepta

 

Timpuri noi, oameni noi. Noua generaţie de actori de la Hollywood Timpuri noi, oameni noi. Noua generaţie de actori de la Hollywood
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter