Tudor Chirilă, după ce candidatura lui Călin Georgescu a fost respinsă: „Cine ne vrea afară din Europa trădează visul tuturor. George Simion luptă împotriva sistemului ticăloșit îndemnând la violență...”

.

Tudor Chirilă a luat atitudine și îndeamnă la calm, în contextul violențelor izbucnite în urma respingerii candidaturii lui Călin Georgescu de către Biroul Electoral Central. Duminică seară, Biroul Electroral Central (BEC) a invalidat candidatura lui Călin Georgescu, cu zece voturi „pentru” și patru „împotrivă”. Acela a fost momentul în care susținătorii lui Călin Georgescu au devenit tot mai greu de stăpânit. Au recurs la violențe în centrul Capitalei, au lovit jandarmii și au răsturnat mașina postului de televiziune Digi 24.

Vezi și acest video VIVA!:

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Tudor Chirilă nu îl iartă nici pe George Simion, despre care spune că luptă împotriva unui regim ticăloșit, dar îndeamnă la violență din fotoliul de parlamentar. El susține că oamenii pot atrage atenția asupra cauzei pentru care luptă și dacă manifestă pașnic și nu îndeamnă la izbucniri violente. Solistul îi atrage atenția și lui Călin Georgescu, care spune că în România e dictatură, dar oamenii care îl susțin au aruncat cu pietre și au lovit mașini, ceva de neconceput într-un altfel de regim.

tudor chirila 120tudor chirila 120

Tudor Chirilă, mesaj după ce candidatura lui Călin Georgescu a fost respinsă

  • În 2012 am ieșit în stradă pentru Roșia Montană, pentru ca exploatarea cu cianuri să nu se facă. Cu zeci de mitinguri pașnice oamenii au reușit să atragă atenția asupra cauzei.
  • În 2015 am ieșit după Colectiv și am mărșăluit pașnic împotriva statului eșuat care mințea că are de toate și a ratat să salveze niște vieți care ar fi putut fi salvate în străinătate. Atunci Ponta și-a dat demisia și a venit un guvern tehnocrat. Acum regretă și candidează din nou.
  • În 2017 am militat pașnic împotriva ordonanței 13 și într-un final a fost retrasă. Am ieșit apoi în stradă împotriva modificărilor la legile justiției și am pierdut.
  • În 10 august 2018 am ieșit în stradă zeci de mii de români din țară și din diaspora pentru stat de drept și împotriva regimului Dragnea (acum mare izolaționist și patriot. Atunci jandarmeria a atacat cu gaze lacrimogene participanții la miting care au fost loviți, agresați și în cele din urmă dispersați. Un miting pașnic cu zeci de mii de oameni.
  • Niciodată în zecile de mitinguri de mai sus nu s-a recurs la violență. Ba mai mult, incidentele violente, au fost izolate chiar de mulțime. A fost o seară cu galerii prin ianuarie 2017 când s-a dat foc la mobilier stradal pe modelul de acum două zile, dar cam atât. Iar alea erau mișcări care să justifice dispersarea întregului miting.
  • Niciodată nu ne-am gândit să pichetăm instituțiile publice să ne adunăm acolo înainte de marile decizii care ne afectau pe toți. Nu ne-am gândit să smulgem pavele, să facem Molotoave și să ocupăm niște instituții. Pentru că era simplu: violența s-ar fi întors împotriva noastră. Oricum eram linșați zi de zi la televiziunile penalilor. „Soroșist” e un cuvânt vechi deja. E din anii nouăzeci și se activează mereu la nevoie, cum e și acum. Se pare că România are milioane de sorosiști.
  • Nu voiam violență pentru că o dată apucată calea aia mișcarea noastră era pierdută. Ce făceam după ce am fi intrat în instituțiile alea? Ne înscăunam în funcții publice? Monarhie? Sau cum? Pe noi nu ne organiza nimeni oricât s-a bătut monedă pe asta, a fost un singur organizator, indignarea. Și atunci ni s-a sugerat că numai cu violență se rezolvă, dar am reușit să nu mușcăm.
  • Cum înlocuiește violența un sistem întreg? Te duci peste mii de primari de la PSD și PNL? Peste ăia care au fost votați de majoritatea românilor? Păi cine i-a votat dacă ne dorim alt sistem? Io știu că nu i-am votat. Ce faci, închizi toate instituțiile publice din România? Intri cu mitralierele peste toți?
  • Platformele sociale au ajuns o scenă a violenței. Să iei morții cuiva în organ a ajuns ceva normal. Să ameninți familia cuiva, copiii, soția, a devenit ceva normal. Anormal ar fi să ai un dialog. Oamenii văd asta peste tot în jurul lor și scuipă cuvinte ca pe semințe. Au și modele. În parlament, în politică, la televiziuni, în social media. Scriu despre societatea noastră și despre clasa politică din 2012 și chiar mai devreme. Primul blog l-am avut în 2006.
  • Solistul crede că influencerii ar trebui să fie atenți ce promovează. Tudor Chirilă susține că e dreptul lor că au devenit comentatori politici, dar mai multă grijă nu strică niciodată. „Și observ că în ultimele luni zeci, sute de „influenceri” au devenit comentatori politici. Nu e rău, e chiar foarte bine să faci asta, e un drept și e bine să fii implicat, mai grav e când o faci fără absolut nicio responsabilitate, fără să-ți bați capul să te uiți un pic înapoi, fără să-ți fie prea clar despre ce vorbești, grav e când n-ai nicio problemă să operezi cu sferturi de adevăr, cu informații neverificate, cu distribuiri ciudate, când singura ta preocupare e să-ți decredibilizezi adversarul cu orice preț. Să-l calomniezi fără argumente„.
  • Dar oamenii au modele. Și modelele lor instigă la violență. Se fac liste. Liste cu oameni despre care se spune că au luat bani ca să mintă, ca să manipuleze. Acuzații grave, fără probe. E de ajuns afirmația și e adevărat. Adică se minte despre alți oameni cu nonșalanță. Și mint chiar ăia care au fost finanțați de cei despre care spun că i-au finanțat pe alții ca să mintă.
  • „Ești plătit” e noul refren. Dacă nu sunt de acord cu tine sunt plătit. Dacă nu vreau să accept să mă conducă unul care vrea să mă scoată din Europa, care amenință că desființează partidele, care cere bani de la cel care voia pe nimic aurul de la Roșia Montană și îi promite minele României, sunt plătit. Dacă nu vreau PSD-PNL, dacă nu vreau Ciolacu și șlehtele lor de mafioți cu Vicol, Nordis și portul Constanța și toți câți mai sunt, trebuie să vreau musai ce vor alții? Trebuie să cred în ce cred ei? Logica asta duce la violență', susține Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă condamnă declarațiile lui George Simion

Artistul l-a luat în vizor și pe George Simion, după ce acesta nu a acceptat invalidarea candidaturii lui Călin Georgescu și a lansat un mesaj dur la adresa celor care au decis asta. El spune că partidul lui este finanțat din banii noștri, are mijloacele cu care să lupte, dar nu o face.

„George Simion, liderul partidului AUR, spune că ar „trebui jupuiți oameni de vii în piață publică”. Sunt zeci de episoade în Parlamentul României pline de violență verbală, de agresivitate. El luptă împotriva sistemului ticăloșit îndemnând la violență din fotoliul de parlamentar, cheltuind salariul și indemnizațiile de acolo, partidul lui este finanțat din banii noștri, are consilier juridic la Parlament, dar fix cu mijloacele cu care ar putea să lupte, nu o face. Adică să facă legi care să schimbe țara. PSD a măcelărit legile justiției. Ați văzut vreun partid extremist care să propună modificarea lor în forma dinaintea lui Toader, Nicolicea și compania? I-ați văzut chemându-i pe ăștia de la USR să facă majoritate și să schimbe legile justiției? Nu, nu i-ați văzut, cum n-ați văzut nici casele alea de 35 de mii bucata”, spune Tudor Chirilă.

Citește și: Anca Serea, jefuită la un târg de haine din București: „Am înregistrarea cu gestul făcut și voi merge la Poliție!”. Ce mesaj i-a transmis femeii care i-a furat geanta de lux

Citește și: Ce spune Amna despre căsătorie, după ce și-a refăcut viața amoroasă, la 5 ani de la divorț: „Nu mai cred în actul ăla. Când vine un contract, și bărbații…'. Cum îi face educație financiară fiului ei, David / EXCLUSIV

Citește și: Cum își pregătesc Gina Pistol și Smiley fiica, pe măsură ce crește, pentru a gestiona celebritatea lor: „Ne dorim foarte tare ca Josephine să nu se simtă diferită sau să se simtă mai ‘sus’…” / EXCLUSIV

Citește și: Selly și iubita lui, Smaranda, s-au mutat într-un apartament nou, dar stau tot cu chirie: „E un apartament foarte drăguț, simțim și noi că stăm într-o casă a noastră, pentru că este făcută după gustul nostru”

Citește și: Diana Șucu l-a cunoscut pe soțul ei când era despărțit de Camelia Șucu și avea deja altă relație: „Era cu o doamnă de un an de zile. Se afla într-un proces de divorț și…' / Cum au decurs prima lor întâlnire și cererea în căsătorie

  • „În România e dictatură, în Europa e dictatură”, zice Călin Georgescu pe X. Păi dacă în 1985 în vremea lu’ Ceaușescu te adunai mai mult de trei persoane pe stradă te lua miliția pe loc, aia e dictatură. Când l-au omorât securiștii în bătaie pe Gheorghe Ursu că ținea jurnal despre mizeriile lui Ceaușescu aia era dictatură. Nu scoteai tu pietre din pavaj și dădeai foc la mașini de presă. Pentru așa ceva riscai cam totul. Dar e important să alimenteze cineva tensiunea din societate. Fă tu mitingul de la BEC din față la Moscova să vezi ce pățești.
  • Dacă partidele extremiste vor, pot să schimbe împreună cu USR felul în care se fac numirile la CCR. Pot să desemneze experți independenți care să avizeze judecătorii în comisiile juridice din Parlament și care să facă recomandări pe bază de competență, nu pe criterii politice cum e acum, iar parlamentul să dea după aia un vot la recomandarea experților independenți care analizează dosare. Dar noi avem altă treabă, vrem să servim pe tavă România rușilor.
  • Lumea prin stradă striga „jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții”, dar aceeași oameni probabil că îi disprețuiesc pe ucrainenii care chiar își apără țara cu prețul vieții. Există români care acceptă vrăjeala rusească cu Ucraina nu e țară. Rușii ne-u omorât poporul și în numele istoriei oricine vrea să ne predea unui dictator vechi de 26 de ani trădează suferința acestui popor. Nu, nu noi ce vrem în Europa suntem trădătorii.
  • Sunt convins că la protestul de la BEC care a degenerat în violențe nu au fost doar oameni violenți. Sunt convins că sunt oameni care cred sincer că domnul Georgescu sau domnul Simion sunt soluții pentru țară. E treaba lor. Eu zic că domnii de mai sus sunt oameni ai sistemului. Bine, nu o zic eu, o zice evidența.
  • Alți oameni au dreptul să zică și să creadă altfel. Dar violența nu poate impune nicio credință. Nu mă deranjează convingerile tale. Dar lasă-mă să le am pe ale mele. Dacă eu nu vreau să mă las convins de discurs fascist, legionar (pedepsite prin lege), de mercenari membri PSD, de dragoste pentru Putin, de fals patriotism, de naționalizare (revenire la comunism), de desființarea partidelor politice (anti-constituțional), lasă-mă-n durerea mea să nu convins de asta, iar dacă vrei să-mi schimbi părerea vino cu argumente, nu cu amenințări și înjurături. Iar dacă credința mea, nu e a ta, nu înseamnă că automat știi ce cred eu. Sunt chestiuni de logică, e trist că trebuie să ne explicăm așa.
  • Așteptăm ca cel/cei în numele căror se comit violențe să dea un mesaj de delimitare de aceste violențe. Nu s-a întâmplat. Ce să înțelegem? Că așa se unește un popor? Validând prin tăcere violența unora împotriva altora? Asta e unirea? Sunt mort în conștiință dacă nu mi se pare normal?
  • Avem o țară coruptă. Avem instituții slabe. Avem mafie transpartinică. Avem traseiști. Avem muncă la negru. O bună parte din populație muncește afară. Nu avem spitale, sistem de educație performant, suntem din ce în ce mai needucați (statistic) și ușor de manipulat.
  • Nu Europa ne-a adus toate astea. Nu NATO. Noi, noi am tolerat asta și tragem încă după comunismul care ne-a schilodit țara că așa am fost tranzacționați la Yalta. Europa ne-a dat bani nerambursabili (am primit mai mult decât sumele cu care am contribuit) care au mai scos țara asta la lumină. Europa le-a dat milioanelor de români drept de muncă. Unora le-a devenit casă pentru totdeauna. Europa asta e singura care mai luptă cu giganții tech pe care îi doare-n c..r de individ. Peste capul nostru se fac alegeri care vor influența viața copiilor noștri.
  • Cine ne vrea afară din Europa trădează visul tuturor celor care au așteptat cu ochii spre cer o salvare începând cu 1946. În timp ce românii erau deportați în penitenciarele de muncă. Putin își omoară oponenții. Asta își doresc românii? Eliminarea celor care nu gândesc ca ei? Nu cred, România e mult mai mult de atât. Se va demonstra', mai spune Chirilă.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton