Ultimul tango la Paris - Povestea secvenţei care generează scandal la 44 de ani de la lansarea filmului

Publicat pe

Regizorul Bernardo Bertolucci lansa în 1972 la Roma filmul „Ultimul tango la Paris' cu Marlon Brando şi Maria Schneider pe afiş, peliculă care a generat scandal la momentul respectiv.

 

44 de ani mai târziu, filmul se află din nou în centrul unui scandal după ce atât regizorul cât şi actorul au admis că secvenţa violului a fost reală, iar Maria Schneider, actriţa în vârstă de 19 ani, nu ştiut de ea.

 

„Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă. Ţipetele. Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viaţa', spunea regizorul.

 

tango1

Într-un interviu din 2013, care abia astăzi a ieşit la iveală, Bertolucci marturisea că acea secvenţă nici măcar nu apărea în scenariul filmului care spunera povestea lui Paul, un american ajuns la Paris, interpretat de Marlon Brando, în vârstă de 48 de ani, care începea o relaţie pasională cu Jeanne, rol atribuit tinerei Maria Schneider.

Filmul a primit atunci numeroase critici din cauza scenelor de sex foarte îndrăzneţe, iar acum stârneşte un nou scandal la Hollywood, deşi atât Marlon Brando cât şi Maria Schneider nu mai sunt în viaţă.

Bertolucci a recunoscut că scena violului nu a fost pregătită, în sensul că Maria nu ştiut despre ea înainte, doar regizorul şi actorul fiind cei care au hotărât să o filmeze aşa cum a ieşit.

tango3

Într-un interviu acordat în 2007, Maria Schneider care între timp s-a stins din cauza unui cancer, a spus că s-a simţit „umilită' şi „violată' în timpul acelei secvenţe. Actriţa a trăit lungi perioade depresie după încheierea filmărilor, reproşându-şi că nu şi-a sunat atunci agentul sau avocatul.

„Marlon mi-a spus: Maria, nu-ţi face griji, e doar un film, dar în timpul scenei, chiar dacă ce făcea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci', spunea Maria Schneider.

Astazi, actriţa Jessica Chastain, una dintre cele mai cunoscute figuri de la Hollywood, a luat atitudine, spunând lucrurilor pe nume: „Tuturor celor care iubesc acest film, vă uitaţi la o tânără de 19 ani violată de un bărbat de 48 de ani. Regizorul şi-a planificat acest atac'. Actorii Chris Evans şi Evan Rachel Wood s-au scandalizat, de asemenea, iar Academia de la Hollywood este chemată să condamne public aceste fapte.

 

Foto: Hepta

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter