Au vrut să slăbească, dar s-au îmbolnăvit grav. Vedete de la noi care au ajuns la spital din cauza dietelor

Publicat pe de Alina Dan

Statutul de vedetă se câștigă greu și se menține cel mai greu. Pentru a te bucura de recunoaștere și de iubirea publicului, ai nevoie, pe lângă talent, și de un look aproape de perfecțiune. De aceea, unele vedete fac eforturi adesea supraomenești pentru a-și ține greutatea sub control. În unele cazuri, nici măcar nu este nevoie, iar dietele drastice sau tratamentele de slăbire duse la extreme le-au făcut pe unele dintre vedetele noastre să își pună viața în pericol.

Teo Trandafir a slăbit 63 kg după operația de micșorare a stomacului

Teo Trandafir a slăbit 63 kg după operația de micșorare a stomacului

În urmă cu câțiva ani, până să recurgă la operația de micșorare a stomacului, Teo Trandafir s-a confruntat cu probleme foarte grave de săntate, din cauza unui regim alimentar drastic cu care a încercat să slăbească. În primăvara lui 2011, toată lumea se temea pentru viața vedetei de televiziune despre care se auzise că suferă de pancereatită acută. Teo a avut întotdeauna probleme cu greutatea şi acest lucru a împins-o către cele mai drastice şi, de multe ori, fără sens diete. A slăbit mult, însă în scurt timp a revenit la greutatea iniţială sau chiar a adăugat kilograme peste cele de la care pornise dieta. Toate aceste fluctuații de greutate și dezechilibrele alimentare i-au îmbolnăvit pancreasul.

Teo Trandafir a ajuns astfel pe mâinile medicilor chirurgi. După o operație mai puțin reușită în România, vedeta a ajuns în stare gravă în Austria, medicii de acolo reușind, în cele din urmă, să îi salveze viața.

Imediat ce s-a recuperate, Teo și-a făcut operația de micșorare a stomacului, aceasta având acum cu mai mult de 60 de kilograme în minus și o stare de sănătate excelentă.

Probleme cu greutatea a avut și Simona Gherghe. Deși nimeni nu are în minte vreo imagine cu vedeta supraponderală, ea a apelat la pastille pentru slăbit, în încercarea de a ajunge rapid la greutatea dorită. Demersul nechibzuit a dus-o pe Simona în pragul unui atac cerebral, după cum a povestit ea însăși.

„Nu vreau să mă judece lumea și cred că mama se va supără, dar o spun. Am luat pastile de slăbit. Am slăbit șapte kilograme în timp foarte scurt, dar mi-am dat organismul peste cap!

A fost o furtună în corpul meu. Mi-era rău, aveam probleme cu inima. Nu recomand nimănui! Pe ambalaj scria că sunt pastile pe baza de plante. Dar ce mi s-a întâmplat mie nu doresc nimănui.

Am avut cam două luni în care mi-a fost foarte rău, am ținut emisia cu greutate, cu probleme. E o lecție din care am învățat! Repet, nu recomand pastilele nimănui! Sunt minciuni!

Dacă vreau să slăbesc, am grijă să mănânc sănătos și să fac sport. Oricum eu făceam sport, mergeam de trei ori pe săptămâna la tenis… A fost o prostie ce am făcut', spunea Simona Gherghe în 2013.

Tot la extremă și mai ales nejustificat a fost regimul alimentar pe care Bianca Drăgușanu îl adoptase în perioada în care era partenera creatorului de modă Cătălin Botezatu. Dorind să atingă perfecțiunea și chiar să treacă dincolo de ea, Bianca mânca, într-o vreme, doar o roșie pe zi. Uneori, și niște cireșe. Lucrurile păreau să scape de sub control în ceea ce privește dieta blondei, așa că toți apropiații ei s-au declarat îngrijorați. Și aveau de ce, pentru că, în acea perioadă, Bianca Drăgușanu ajunsese client fidel al serviciilor de urgență.

„Am zile când pur şi simplu nu am timp să mănânc. Am perioade când poate două, trei zile nu mănânc decât un măr sau o capşună sau o banană. Eu nu mă văd slabă', spunea pe atunci Bianca Drăgușanu, stârnind un val de îngrijorare în rândul fanilor și al apropiaților.

În cele din urmă, speriată de urmările pe care le-ar fi avut pe termen lung încercarea ei de a slăbi, sau doar pentru că ajunsese la greutatea dorită, vedeta s-a potolit și a revenit la un stil alimentar minimalist, dar echilibrat.

Adelina Pestrițu

Adelina Pestrițu

Lupta pentru a-și menține impecabilă imaginea de vedetă a determinat-o și pe Adelina Pestrițu să aibă derapaje alimentare. Pentru un look perfect la plajă, vedeta a mâncat într-o vreme doar pepene.

Mai mult, în primăvara lui 2016, Adelina a ajuns la spital, cu o stare de sănătate deteriorată, după ce s-a înfometat cinci zile. Voia să slăbească în timp record 3 kilograme.

„M-am înfometat 5 zile în speranța că mai slăbesc 3 kg. Mi-am dat organismul peste cap și am ajuns pe patul de spital cu dureri de stomac. Am încercat toate dietele și tot cea impusă de mine a dat rezultate. Trebuie să-ți cunoști foarte bine organismul înainte să începi o dietă, să vezi exact la ce răspunde”, spunea atunci Adelina Pestrițu.

Fără urmări grave, dar deloc de neglijat, au fost și dietele urmate de Nicoleta Luciu sau Roxana Ionescu. Nicoleta Luciu a ajuns de câteva ori la spital, slăbită fiind din cauza înfometării, iar Roxana Ionescu a recunoscut că, de-a lungul timpului, a încercat tot ce se putea în materie de produse sau tratamente de slăbit.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter