Nadine: “Mie, celebritatea mi se pare unul dintre cele mai nocive lucruri”

Nadine: “Mie, celebritatea mi se pare unul dintre cele mai nocive lucruri”

La 18 ani, Nadine se lansa cu „Școala vedetelor', emisiune ce s-a dovedit o adevărată pepinieră de vedete, și cunoștea succesul, un succes fabulos pe care, așa cum recunoaște, atunci nu a știut să-l gestioneze. La 41 de ani, deși nu mai este în lumina reflectoarelor, Nadine arată spectaculos, e plină de energie și de proiecte noi. Iată ce spune artista despre momentul care i-a schimbat total existența, dar și despre viața ei de acum!

Cu ocazia lansării cărții Titus Munteanu, un lord al micului ecran', gașca veselă de la „Școala vedetelor' s-a reunit din nou. Diana Munteanu, Călin Goia, Nadine, Ultra TT, Mihaela Cernea și Dana Mladin sunt doar câteva dintre vedetele care, datorită mentorului lor, Titus Munteanu, au cunoscut celebritatea. Dintre ei, Nadine este cea care a renunțat la lumina reflectoarelor, însă viața ei de acum este la fel de plină. La 23 de ani de la debutul fulminant în „Școala vedetelor', Nadine este aproape neschimbată, timpul nu pare să fi trecut peste ea, cel puțin nu din punct de vedere fizic. Este extrem de volubilă, de lipsită de inhibiții, are un umor savuros și… mitraliază, nu vorbește. Tot ce spune însă are miez și haz și aproape că te temi să respiri, ca să nu pierzi nimic. Am întrebat-o despre cum i-a schimbat viața Școala Vedetelor' și despre cum a gestionat la vremea aceea valul imens de celebritate.

„Când ești pe scenă și ești vedetă, și ești adolescentă, crezi că doar tu ești'

Nadine povestește că ea era acea „Gigi Dura' a grupului, cea care venea dintr-un trecut bizar și că acum ea a devenit cea emotivă în grupul de pe Whatsapp format din foștii membri ai Școlii Vedetelor'. „Acum îmi dau seama că am avut o șansă unică de a întâlni niște oameni care să-mi fie prieteni pe viață și lângă care să îmbătrânesc și cu care să încep de la momentul de hăhăială și până la momentul de a ne trimite copiii la colegii și la universitate cu ei alături… Dar nu mi-am dat seama de asta atunci, acum înțeleg că ei sunt martorii și observatorii evoluției mele, sunt mai mult decât niște colegi de platou, îi prețuiesc!'

Apoi, își amintește despre momentele trăite alături de colegii și prietenii ei de la Școala vedetelor, rememorând o istorioară extrem de amuzantă, pe care n-a mai spus-o nimănui: „Eram în tren, în compartiment, și a venit o femeie de etnie romă care și-a ridicat fustele și nu avea chiloți pe ea… Și ne-a făcut cu fustele-n cap la toți… Ne-a buzunărit, ne-a… Și-am rămas, îți dai seama, pentru că doamna aia n-avea chiloți!'.

Mie celebritatea mi se pare unul dintre cele mai nocive lucruri'

Vremurile acelea i-au adus lui Nadine și un boom de celebritate extraordinar, pe care, susține ea, nu a știut să-l gestioneze. Atunci  a recepționat celebritatea foarte greșit, dar norocul său este că puștiul ei, Noah, nu este pasionat de televizor. Mie celebritatea mi se pare unul dintre cele mai nocive lucruri care i se pot întâmpla unui individ până apucă el să se formeze pe sine și să-și formeze o părere despre el și despre sine în relația cu lumea (…) Când ești pe scenă și ești vedetă, și ești adolescentă, crezi că doar tu ești. Și ți se pare normal ca tot ceea ce ți se întâmplă oamenii să-ți dea. De asta unul dintre regretele mele este că nu am știut să-l trag pe Titus de mână și să-i zic: ‹‹Domnu Titus, stați așa! Haideți să tragem linie! Pricep ce-ați făcut pentru mine››. Dar atunci normal că m-a pus la televizor. Uită-te la mine! Fată frumoasă…'

„Nu ai voie să te folosești de atâta influență asupra oamenilor'

Am întrebat-o pe Nadine ce ar face acum dacă ar avea această celebritate și a recunoscut că lucrurile ar sta cu totul altfel și că și-ar pune influența în slujba societății, a oamenilor: „Nu ai voie să te folosești de atâta influență asupra oamenilor dacă este doar pentru tine, poșetele tale, talia ta, curele tale de slăbire, despărțirile tale și lacrimile tale. Este o crimă să poți să spui niște cuvinte și cuvintele pe care le scoți pe gură, când te ascultă mii de oameni, să fie: ‹‹Se poartă asta și numai asta. Am slăbit 15 kile››… Trăim într-o lume cumplită, cu niște drame teribile, trebuie să ne asumăm responsabilitatea și pentru calitatea vieții altora!'.

Și iată că Nadine s-a ținut de cuvânt, folosindu-și celebritatea și în alt scop – a publicat o carte, Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine', iar acum îi învață pe alții cum să-și depășească angoasele și cum să-și construiască viața în funcție de propriile dorințe, și nu sub presiunea situațiilor de viață.

 

 

AUTOR: Oana Pantazi

FOTO: Dumitru Angelescu