Acesta este primul clip încărcat pe YouTube, acum 15 ani! Ce s-a întâmplat cu protagonistul, devenit milionar între timp

Publicat pe

Pe 23 aprilie 2005, utilizatorul „Jawed' posta în platforma YouTube un filmuleț intitulat „Me at the Zoo' (Eu la grădina zoologică – n.r.). În cei 15 ani care au trecut de atunci, clipul de 18 secunde a fost văzută de peste 90 de milioane de oameni. 

Acesta este primul clip încărcat pe YouTube, acum 15 ani! Ce s-a întâmplat cu protagonistul, devenit milionar între timpAcesta este primul clip încărcat pe YouTube, acum 15 ani! Ce s-a întâmplat cu protagonistul, devenit milionar între timp

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Protagonistul primului clip postat pe YouTube și care vorbește despre elefanți este chiar Jawed Karim, unul dintre misterioșii fondatori ai YouTube, alături de Chad Hurley și Steve Chen.

Înainte de a crea YouTube, în 2005, Jawed Karim a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai societății de plăți online PayPal. Tot ceea ce a făcut PayPal în privința protecției împotriva hackerilor și a fraudei i se datorează lui, citează Digi24.ro.

Jawed Karim nu mai este proprietarul YouTube, după ce, în 2006, gigantul american Google a cumpărat platforma cu 1,65 miliarde de dolari.

Karim, azi în vârstă de 40 de ani, încasa atunci 140 de milioane de dolari, o parte ceva mai mică decât tovarășii săi, pentru că studia la Stanford și se implica în afacere mai puțin decât asociații săi. 

În martie 2008, Karim a fondat societatea Youniversity Ventures cu doi foști investitori de la PayPal, Kevin Hartz și Keith Rabois, destinată susținerii ideilor de afaceri ale unor start-up-uri.

În august 2008, această societate le-a dat o șansă lui Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk oferindu-le 30.000 de dolari pentru a-și lansa platforma lor de închirieri de locuințe, în care nimeni nu credea la momentul acela. Platforma este celebra, în zilele noastre, Airbnb, lider mondial în rezervări de cazare și care se pregătește să se listeze la bursă. În 2020, cifra de afaceri a societății era estimată la 8,5 miliarde de dolari, însă e adevărat că pandemia riscă să schimbe totul.

Jawed Karim a rămas foarte discret în privința vieții lui după YouTube. În 2018, și-a făcut o scurtă apariție pe canalul său de YouTube, care, în cei 15 ani, a rămas cu un singur video, cel publicat în 2005. Dar are aproape 800.000 de abonați. 

Karim a postat un comentariu la filmulețul de la zoo, punând două întrebări: „Ar trebui să pun un nou video online? Despre ce v-ar plăcea să fie?' Au urmat mii de voturi și de răspunsuri fără ca utilizatorii să mai primească vreun răspuns de la Jawed Karim. 

Ultimul lucru care se știe despre el este că averea sa s-ar ridica în prezent la circa 140 de milioane de euro.

foto: Wikipedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter