Adrian Streinu-Cercel spune cum se va desfăşura testarea pentru coronavirus în Bucureşti: "Nu pot să stau cu mâinile încrucișate, să aștept să vină pacienții la Balș!"

Publicat pe

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit duminică seara la ”Sinteza Zilei”, despre cum se va desfăşura testarea pentru coronavius în Bucureşti, pe care o numește „o evaluare epidemiologică”.

Adrian Streinu-Cercel spune cum se va desfăşura testarea pentru coronavirus în Bucureşti: "Nu pot să stau cu mâinile încrucișate, să aștept să vină pacienții la Balș!"Adrian Streinu-Cercel spune cum se va desfăşura testarea pentru coronavirus în Bucureşti: "Nu pot să stau cu mâinile încrucișate, să aștept să vină pacienții la Balș!"

”Este o evaluare epidemiologică. Noi practic facem un eşantion care să fie reprezenativ. Este o stratificare pe categorii de grupă de vârstă şi pe problemă de comorbidităţi. De aici vom obţine două imagini.

Prima ne va spune cât a circulat acest virus până acum în populaţie şi asta se traduce prin apariţia anticorpilor în sângele pacienţilor. Acest test se face din deget, el nu are loc de diagnostic, atenţie. El are rol de a ne spune dacă acea persoană a trecut sau nu prin infecţia cu SARS-CoV-2 (…)

A doua imagine se face din secreţiile nazale şi faringe, ca să ne spună prezenţa virusului. Vom şti cât a circulat şi pe unde circulă în momentul de faţă. E logic că dacă ai aceste două informaţii nu faci altceva decât să te duci acolo unde ai focare şi încerci să limitezi.

Putem să nu facem chestia asta, să stăm frumos cu mâinile încrucişate şi să aşteptăm să vină pacienţii la Balş. Eu nu pot să fac asta. Ştiu că pot să organizez o astfel de identificare împreună cu colegii, cu colectivul de lucru. Deja am primit tablete de la companiile de telefonie mobilă cu sim-uri pe care să le folosim timp de şase luni.

Am făcut un chestionar ca să punem o serie de întrebări. Totul se lucrează pe tabletă, cu distanţă socială corespunzătoare. Vom fi însoţiţi de Poliţie. Mâine şi poimâine se termină eşantionarea. S-au decis luarea unor măsuri de reeşalonare despre structura populaţiei (…) Virusul atacă pe extreme acum. Atacă copiii, bătrânii, acum atacă pe grupa de mijloc. Cât să îl mai lăsăm să îşi facă mendrele?’‘, a spus Adrian Streinu-Cercel, citat de antena3.ro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter