Tânără de 21 de ani, infectată cu COVID-19, internată la Matei Balș: "De patru zile ocup un pat degeaba în spital, fără simptome!"

Publicat pe

O tânără de 21 de ani, întoarsă recent din Marea Britanie şi internată acum la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş' din Capitală, pentru că este infectată cu COVID-19, spune că „ocupă un pat degeaba' în unitatea medicală, pentru că nu are simptome de coronavirus.

Tânără de 21 de ani, infectată cu COVID-19, internată la Matei Balș: "De patru zile ocup un pat degeaba în spital, fără simptome!"Tânără de 21 de ani, infectată cu COVID-19, internată la Matei Balș: "De patru zile ocup un pat degeaba în spital, fără simptome!"

„M-am întors din UK şi nu aveam gust şi miros. Mi-am băgat nasul în sticluţa cu acetonă şi n-am simţit absolut nimic – iar asta fără nas înfundat! Şi mâncarea se simţea ca un bol alimentar cu textură, absolut niciun gust', spune tânăra de 21 de ani, pe reddit.com

Tânăra povesteşte şi că, din punctul ei de vedere, internarea ei în Institut nu are sens.

„Am tot văzut postări şi comentarii de la oameni care află că nu avem resurse medicale să îngrijim bolnavii de COVID-19, iar aici mă refer la locuri în spital. Treaba e că avem! Doar că regulile rigide păstrează oameni tineri şi sănătoşi ca mine – şi suntem mulţi – în spital, când putem fi trimişi acasă (cu sau fără medicamente), ca în ţările civilizate, iar cei care chiar au nevoie de atenţie medicală pot beneficia de locul nostru. Înţeleg să-ţi ia nişte analize, hai să-ţi facă o radiografie, dar să te ţină cu forţa închis în spital când tu chiar eşti bine şi alţii nu, nu are sens pentru mine.

P.S. Sunt într-un salon destul de micuţ cu alte încă 2 femei, iar singurul lucru care se întâmplă, mai ales în timpul weekend-ului când medicii curanţi sunt în repaos, este o asistentă/medic rezident întrebându-ne din uşă „Totul bine?”, noi răspunzând „Da” şi atât'.', mai spune sursa citată.

Dintre cei care i-au aflat povestea, există și persoane care o asigură că este spre binele ei să fie acolo, iar acum spitalele de la noi nu sunt supraaglomerate, așa încât să ia locul altuiva:

„Nu îl ocupi degeaba. Deocamdată ne permitem să îi internam pe toți și să îi tratăm. Poate peste câteva zile vei dezvolta simptome, poate nu. Zi mersi că nu ocupi un pat ATI! Când vom avea mii de cazuri pe zi atunci vor sta acasă cei ca tine. De asta se pregătesc spitalele de pneumo, din stagiul 2, alea de campanie făcute de Armată!”.

„E simplu. Întoarcerea în familie înseamnă șanse că tu sa dai mai departe boala la alte x cazuri care poate se vor întoarce să ocupe x paturi cu simptomatologie acuta (deci necesitând mult mai multe resurse). Pe scurt, se face o izolare preventivă. De la stadiul 4, asta nu va mai fi posibil, iar cei cu simptome ușoare vor putea transmite ‘în voie’ mai departe. Sigur, aici ține și de conștiința celui bolnav, dar asta e alta discuție. O idee mult mai bună este separarea cazurilor ușoare în hoteluri rechizionate pe perioada limitată în acest scop. Altfel, călcăm pe urmele Italiei și Spaniei negreșit”, i-a răspuns un alt cititor.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter