Arafat anunţă noi măsuri de relaxare de la 1 iunie şi 15 iunie. Ce a spus despre deschiderea mallurilor

Publicat pe

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a declarat, miercuri, la Antena 3 faptul că vor urma măsuri de relaxare suplimentare în perioada 1-2 iunie, în condiţiile în care nu există o creştere necontrolabilă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Despre deschiderea mallurilor, Arafat a spus că este puţin probabil ca de la 1 iunie să fie deschise şi că decizia se va lua după discuţii între specialişti.

'Situația din România nu este perfect rezolvată'

Raed Arafat susţine că numărul cazurilor este unul stabil, însă situaţia din România nu este perfect rezolvată, fiind nevoie de mai mult timp până va exista certitudinea că situaţia este sub control”, informează potrivit Antena 3.

„Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control', a declarat Arafat.

Şeful DSU a declarat că vor fi luate în calcul şi măsurile care au fost luate sau evitate de alte ţări lovite de pandemia de corovirus.

„Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a declarat că majoritatea lucrurilor care apropie românii de o viaţă normală probabil se vor rezolva până pe 15 iunie, însă vor exista anumite restricţii care vor rămâne dacă sunt considerate periculoase.

„Unele aspecte vor rămâne restricţionate pe o perioadă mai lungă, majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil că se vor rezolva până pe 15 iunie. Totuşi sunt anumite activităţi care pot fi considerate în continuare de către specialişti riscante şi să se recomande o perioadă mai lungă de limitare. Pot să spun că în 1 iunie va fi o etapă, în 15 iunie va fi o etapă” , a declarat Raed Arafat.

Despre deschiderea mallurilor, secretarul de stat în MAI a declarat că se preconizează data de 1 iunie.

„Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii”, a spus Arafat la postul de televiziune.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter