Bătrână din Brașov, izolată în casă: "Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia" / Povestea a înduioșat zeci de mii de oameni, care au donat bani și alimente!

Publicat pe

O doamnă din Brașov a postat, pe Facebook, zilele trecute, că o bătrână izolată în casă a strigat după ajutor. Avea nevoie de o pâine, dar cu marea rugăminte să fie lăsată să plătească pentru pâine pe 14 aprilie, când primește pensia. Această poveste tristă a rupt inimile a zeci de mii de oameni caree s-au mobilizat pentru ajutarea bătrânei.

Bătrână din Brașov, izolată în casă: "Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia" / Povestea a înduioșat zeci de mii de oameni, care au donat bani și alimente!Bătrână din Brașov, izolată în casă: "Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia" / Povestea a înduioșat zeci de mii de oameni, care au donat bani și alimente!

Elena Paula Mate a povestit, într-o postare pe Facebook, discuția sfâșietoare pe care a avut-o cu bătrâna izolată în casă:

„Îmi este tare greu. Am trăit acum câteva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada „Constructorilor” nr 2. Inainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă: „Vă rog din suflet! Îmi este foame! Nu am bani, am terminat tot ce aveam. O pâine îmi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii când iau pensia în 14”.

M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâți vecini… Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am văzut și auzit destule. Nici nu am avut putere să-i răspund. Am intrat în magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam în buzunar. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea. Nu am întrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun când ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna când ia pensia. O voi suna să o întreb dacă mai are nevoie de ceva. Până în seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singurătate.

Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând în scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă linistesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă… Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. „Nu ai luat nimic, mama mea”? „Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar”. Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numește neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni… Cand luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri și neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se știe ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu știm cum rămânem.”.

Postarea Elenei a strâns, în doar două zile, aproape 300 de mii de reacții. Oamenii au distribuit mesajul și imediat s-au mobilizat pentru ajutorarea bătrânei.

„Bunică în siguranță! TOATĂ SUFLAREA S-A MOBILIZAT!! Și nu mai criticăm pe nimeni! Ne răfuim când trece boala bolnavă!”, a revenit Elena cu un alt mesaj pe Facebook.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter