Bine faci, amendă primești! Cum l-au "răsplătit" spaniolii pe un român care a donat peste 5000 de măști de protecție, în timpul pandemiei COVID-19: "Solidaritatea m-a costat scump!"

Publicat pe

Victor Ursariu, un român stabilit în Spania, a donat peste 5.000 de măști de protecție oamenilor din localitarea Paterna, provincia Valencia, acolo unde el deține un atelier de croitorie și le-a distribuit chiar și la insituțiile publice din zonă. Răsplata a fost, însă, una la care nu se aștepta!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Zilele acestea, Victor a primit o scrisoare de la autorități în care este informat că a fost amendat cu 601 de euro, potrivit Las Provincias.

Bărbatul a povestit pentru sursa citată că a suspendat activitatea atelierului său „Creaciones Desiré' odată cu instituirea carantinei în Spania, dar în toată această perioadă el a lucrat și a făcut din materialele pe care le avea pe stoc 5.000 de măști.

Pe măsură ce mai făcea câteva măști, Victor ieșea și le împărțea pe stradă, fără să se îndepărteze prea mult de atelier. Într-una din zile, când se pregătea să împartă cele 300 de măști pe care le avea la el, a fost oprit de poliția locală, la doar 20 de metri de locuință, citează Digi24.ro. Pentru asta, a fost amendat.

Bine faci, amendă primești! Cum l-au "răsplătit" spaniolii pe un român care a donat peste 5000 de măști de protecție, în timpul pandemiei COVID-19: "Solidaritatea m-a costat scump!"Bine faci, amendă primești! Cum l-au "răsplătit" spaniolii pe un român care a donat peste 5000 de măști de protecție, în timpul pandemiei COVID-19: "Solidaritatea m-a costat scump!"

Până la urmă, solidaritatea m-a costat scump', a declarat Victor Ursariu. Imediat ce am aflat că este criză de măști, am organizat atelierul și am folosit tot materialul din bumbac pe care îl aveam pentru haine', explică el.

Măștile sale au ajuns la locuitorii din zonă, la Poliția Locală Godella și chiar la instituții din Valencia.

Am stat aproape trei luni fără să pot munci, am înregistrat pierderi mari nu-mi pot plăti nici măcar chiria, iar acum sunt amendat cu 600 de euro', a mai declarat românul pentru sursa citată.

Din fericire pentru el, oamenii din localitate care au primit măști de la Victor s-au mobilizat pe rețelele sociale și au decis să adune banii pentru amendă.

Juan Jose Moya Garcia, administratorul grupului Paterna te ajută!': Victor este un om special pentru Paterna! Este prima persoană care a început să facă măști și datorită lui în Paterna toată lumea a avut măști. Localnicii din Paterna, grupul Paterna te ajută!' și toate celelalte grupuri din oraș cer ca această amendă să nu meargă înainte. În acest moment, amenda de 601 euro pentru Victor înseamnă să îl distrugi, e ca și cum i-ai spune: luna aceasta nu mănânci!'

În Spania, carantina a fost extrem de dură. Nimeni nu a avut voie să iasă din casă fară un motiv bine întemeiat. S-au dat peste un milion de amenzi în perioada carantinei, cuprinse intre 600 și 30 de mii de euro, valoarea totală depășind suma taxelor plătite de cetățeni în ultimii patru ani.

foto: Facebook

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter