Experții au confirmat! Care este primul medicament care poate salva chiar și viețile bolnavilor cu forme grave de COVID-19. Costă doar 7 lei și se găsește în farmacii

Publicat pe

S-a găsit un medicament care poate salva chiar și viețile bolnavilor cu forme grave de COVID-19. Costă doar 7 lei.

Recent, o echipă de medici din Marea Britanie a descoperit că un medicament cu utilizare largă în industria farmaceutică poate salva chiar și viețile pacienților bolnavi de COVID-19 aflați în stare gravă. Iată despre ce este vorba!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Conform BBC, tratamentul cu Dexametazonă în doze mici – un corticosteroid folosit în tratamentul bolilor reumatice, al alergiilor, astmului, bolilor de plămâni, de piele și nu numai – poate fi o soluție eficientă în lupta împotriva COVID-19.

O treime dintre pacienții aflați sub ventilație, salvați cu Dexametazonă

În acest moment, medicamentul face parte din cea mai mare testare la nivel mondial pentru stabilirea tratamentelor ce pot vindeca noul coronavirus. Conform experților, Dexametazona a vindecat a nu mai puțini de 5.000 pacienți din Marea Britanie și, datorită prețului scăzut, va putea fi folosită și în țările sărace.

În cadrul studiului, 2000 de pacienți internați în spital au primit Dexametazonă, rezultatele fiind comparate cu cele ale celor 4000 de pacienți care au primit altă medicație. Studiul a demonstrat că riscul de deces a fost redus cu o treime (de la 40% la 28%) pentru pacienții aflați în stare gravă, sub ventilație. Pentru pacienții care au nevoie de oxigen a redus mortalitatea cu o cincime (de la 25% la 20%)!

Citește și: Motivul pentru care Raed Arafat nu s-a însurat niciodată: „Trebuie să alegi la un moment, să nu faci rău unei familii…”

Singurul medicament care reduce mortalitatea costă 7 lei!

În momentul de față, în Marea Britanie, 19 din 20 de pacienți cu coronavirus se vindecă fără a fi internați în spital. Dintre cei spitalizați, cei mai mulți au forme mai ușoare. Unii, însă, pot avea nevoie de oxigen sau ventilație mecanică. Specialiștii au demonstrat că, Dexometazona a ajutat cazul pacienților aflați în grupa de risc.

Medicamentul este folosit pentru a reduce inflamațiile. El ajută pentru a stopa daunele ce pot apărea atunci când sistemul imunitar nu mai face față în încercarea de a lupta cu coronavirusul.

„Acesta este singurul medicament de până acum care s-a dovedit că reduce mortalitatea. Și o reduce semnificativ. Este un progres major”, a declarat Peter Horby, șeful echipei de cercetare.

Nu în ultimul rând, Dexometazona, sub formă de pastile sau fiole, este un medicament foarte ieftin și la noi. Prețul unei cutii cu 5 fiole variind între 7 și 8 lei, în farmacii, și se eliberează cu rețetă.

Citește și: Smiley face dezvăluiri despre cel mai greu moment din viața lui: „Am avut un șoc, atunci am conștientizat cât mă doare numai gândul că ar putea păți ceva”/ EXCLUSIV

Foto: Facebook

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter