Bucureştiul a ieşit din zona roşie: se redeschid teatrele, cinematografele și restaurantele!

Publicat pe

Bucureștiul a ieșit din zona roșie și a intrat în scenariul galben, care permite redeschiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor. Acestea, însă, își reiau activitateadoar la 30% din capacitatea maximă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Prefectura și Comitetul pentru situații de Urgență au decis ca școlile din Capitală să rămână închise, până pe 8 februarie.

Cu un total de 113.825 de contaminări, de la debutul pandemiei, și 257 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, după anunțarea bilanțul de miercuri de GSC, rata de infectare a scăzut sub pragul de trei la mie. Asta înseamnă că Bucureștiul a ieșit din zona roșie și ar trebui să intre, automat, în scenariul galben.

Așadar, Bucureștiul a ieșit din zona roșie, cu o rată de infectare de 2,96 la mie și doar trei județe rămân în scenariul roșu: Cluj, Ilfov și Timiș, cu rate de infectare de 3,49, 3,48, respectiv 4,07.

În scenariul galben sunt permise organizarea și desfășurarea activităților în teatre, cinematografe și restaurante, la o capacitate de 30% din capacitatea maximă.

Citește și:

Cât ne protejează vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna. Imunitatea nu este pe viață!

Prospectele vaccinurilor anti-COVID 19 de la Moderna și Pfizer. Indicații și efecte adverse

Vaccinare anti-COVID-19 în România. Cum te poți programa și ce boli au prioritate

Ce prevede scenariul galben în care este acum Bucureștiul

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”

redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”, a scris prefectul Traian Berbeceanu pe Facebook.

Bilanțul COVID-19 pe 20 ianuarie 2021

„Până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 635.871 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv', au transmis autorităţile.

În ultimele 24 de ore, cele ai multe cazuri au fost înregistrate în București – 257, Timiş – 194, Cluj – 186, Braşov – 150, Iaşi – 125, Constanţa – 121, Ilfov – 120 şi Suceava – 114. În toate celelalte județe, au fost descoperite mai puțin de o sută de cazuri noi.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost raportate 116 decese – 71 bărbaţi şi 45 femei -, ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 32 decese la categoria de peste 80 de ani. 113 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 3 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.240. Dintre acestea, 1.054 sunt internate la ATI.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter