Când va fi gata primul vaccin românesc anti COVID-19. Atenție, nu va fi injectabil, ci unul "ceva mai ușor de tolerat"!

Publicat pe

Managerul Institutului Cantacuzino, care a semnat un parteneriat pentru realizarea vaccinului românesc anti COVID-19 cu centrul OncoGen din Timișoara, anunță că perioada de testare a serului este de 18 luni.

Când va fi gata primul vaccin românesc anti COVID-19. Atenție, nu va fi injectabil, ci unul "ceva mai ușor de tolerat"!Când va fi gata primul vaccin românesc anti COVID-19. Atenție, nu va fi injectabil, ci unul "ceva mai ușor de tolerat"!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cercetătorii români au găsit o formulă a vaccinului ușor de tolerat și de cei care au teamă de ace și serul nu va fi administrat pe care injectabilă. Astfel, serul va putea fi pulverizat pe cale nazală .

„Ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt foarte de acord cu vaccinurile. Sperăm că produsul nostru va fi de foarte bună calitate și că populația României îl va primi așa cum ne dorim', spune profesorul doctor Mircea Ioan Popa.

Acesta a declarat la Antena 3 că perioada de testare este de 18 luni, însă în acest moment este foarte greu de spus când va ajunge vaccinul pe piață:

„Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început'.

Profesorul a declarat că totul trebuie să se desfășoare foarte rapid:

„Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi'.

România alocă 3,5 milioane de lei pentru descoperirea vaccinului împotriva coronavirus, dar suma va crește, dacă cercetările inițiale dovedesc că produsul dezvoltat de OncoGen și Institutul Cantacuzino dă rezultate. 

„Nu vom discuta despre banii utilizați de alte țări, dar suma de bani necesară pentru a duce la capăt un produs e mai mare de 3,5 milioane, dar Ministerul Educației nu a țintit tot ce ar trebui să fie țintit, este un produs de cercetare, ca atare vor fi necesare fonduri suplimentare', a spus el.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter