Ce alimente să eviți după 30 de ani. Sunt foarte periculoase!

Publicat pe

După vârsta de 30 de ani, metabolismul se schimbă! Chiar dacă noi ne simțim bine și arătăm ca la 20 de ani, corpul nostru trece prin niște transformări majore și unele alimente pe care le-am consumat din belșug până atunci, ne pot face rău după 30 de ani. Iată ce alimente trebuie să eviți.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Alimente de evitat după 30 de ani: zahărul

Este unul dintre cele mai nocive alimente. După 30 de ani, scade şi capacitatea organismului de a prelucra zahărul. Aesta începe să se depoziteze sub formă de grăsime. Consumat în exces, zahărul poate duce la o rezistenţă la insulina şi la apariţia prematură a ridurilor.

Alimente de evitat după 30 de ani: îndulcitorii artificiali

Majoritatea persoanelor înlocuiesc zahărul cu îndulcitorii artificiali. Specialiştii susţin că îndulcitorii pot duce la apariţia cancerului, dar şi la formarea unui nivel ridicat de glucoză. Şi îndulcitorii susţin la stocarea grăsimilor. Consumul acestui aliment poate provoca bolis precum sindromul metabolic, diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare.

Alimente de evitat după 30 de ani: alcoolul

Alimente de evitat după 30 de ani. Şi alcoolul favorizează procesul de îngrăşare, mai ales după vârsta de 30 de ani, pentru că este plin de calorii.

Citește și: Gogoși de post cu bicarbonat.

Citește și: Prăjitură cu mere de post, cu griș.

Citește și: Cum arată iubita lui Florin Revesz de la Chefi la Cuțite.

Alimente de evitat după 30 de ani: cafeină

Este unul dintre cele mai folosite alimente de romani, mai ales dimineaţa. Poate afecta calitatea somnului, pe termen lung. Somnul insuficient afectează inclusiv pielea. Dacă nu te odihneşti, îţi vine să mănânci şi, automat, te îngraşi.

Alimente de evitat după 30 de ani: făină albă

Odată ingerată în corp se tranforma în glucoză. Glucoza se depune sub formă de grăsime, pe tot corpul.

Carnea procesată

Alimente de evitat după 30 de ani. Mezelurile şi carnea procesată sunt extrem de bogate în sodiu şi grăsimi săturate. Acestea afectează în mod special inima. Carnea procesată mai conţine şi nitriţi, substanţele care duc la apariţia cancerului.

Alimente de evitat după 30 de ani: sarea

Sarea creşte tensiunea arterială şi riscul de accident vascular cerebral. Sunt extrem de multe alimente pe care le consumăm zilnic, care depăşesc cantitatea necesară de sare pentru organism, scrie capital.ro.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter