Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă

Publicat pe

Vă prezentăm cea mai simplă și, în egală măsură, delicioasă prăjitură cu mere de post, cu griș și margarină. O puteți încerca în perioada de dinaintea Paștelui și nu numai, deoarece poate fi preparată și cu unt în loc de margarină.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

În perioada Postului, că puteți delecta familia și prietenii cu cea mai simplă și gustoasă prăjitură de post. Grișul, ingredientul special, îi va da preparatului o finețe și o savoare deosebite.

Prăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplăPrăjitură cu mere de post, cu griș. Rețetă simplă

Prăjitură cu mere de post. Ingrediente

Și pentru că încă ne aflăm în Postul Paștelui, o nouă rețetă este binevenită, cu atât mai mult cu cât delicioasa prăjitură cu mere de post, cu griș și margarină este la fel de gustoasă ca orice rețetă „de dulce”. Mai mult, conține ingrediente puține și ușor de găsit în orice gospodărie, iar timpul de preparare nu este nici el mare.

Ingrediente

– 1,5 kg de mere

– 200-250 g margarină sau ulei

– o cană de griș

– o cană de făină

– o cană de zahăr brun

– două plicuri de zahăr vanilat

– un plic de praf de copt

– 100-150 g nucă pisată, scorțișoară

Citește și: Plăcintă cu mere de post. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post

Citește și: Plăcintă cu dovleac. Rețeta originală

Prăjitură cu mere de post. Mod de preparare

Pentru a face o prăjitură delicioasă de post nu aveți nevoie de prea mult timp. Iată cum se prepară!

Merele se spală și se dau toate merele pe răzătoare, pe latura mare, apoi se amestecă cu scorțișoara, fără a se fierbe. Separat, într-un vas se amestecă grișul, făina, praful de copt și zahărul. Merele se împart apoi în două părți egale, la fel și amestecul de griș, în timp ce margarina se împarte în trei părți egale. Puteți folosi o tavă rotundă sau dreptunghiulară, după preferință.

O treime din margarină se pune în tavă, apoi jumătate din amestecul de griș se toarnă în tavă împreună cu o jumătate din mere. Pe urmă se adaugă și restul de amestec de griș, o altă treime de margarină și restul de mere.

Se presară nucă pisată și prăjitura se pune în cuptor, pentru 40-45 de minute, iar după ce se răcește puțin se poate servi. Această prăjitură se poate prepara și cu unt, dacă nu țineți post.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter