Ce declarație pe proprie răspundere trebuie să completăm dacă vrem să mergem în vacanță în Bulgaria

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, 15 iunie 2020, intră în vigoare noi măsuri de relaxare, inclusiv posibilitatea de a merge în vacanță în Bulgaria. Foarte mulți dintre români au deja pregătite escapade pe litoralul bulgăresc, însă trebuie știut că este nevoie de completarea unei declarații pe proprie răspundere atunci când trecem vama în Bulgaria.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Bulgaria este una dintre destinațiile preferate de turiștii români și începând cu 15 iunie pot trece granița pentru a se bucura de plajele vecinilor. Însă, deși s-au relaxat restricțiile, autoritățile române impun completarea unei declarații pe proprie răspundere, la ieșirea din țară.

Astfel, cei care aleg Bulgaria ca destinație de vacanță anul acesta sau doar pentru o ieșire de weekend, vor fi nevoiți să completeze o declarație pe propria răspundere unde să specifice, printre altele, datele personale, scopul călătoriei, dar și faptul că deplasarea de face pe risc propriu. 

Totodată, trebuie completat și faptul că persoana care intră în Bulgaria nu are simptome de COVID-19, nu se află în carantină, este la curent cu situația epidemiologică din Bulgaria. În plus, pentru datele completate incorect, turistul își asumă că se supune legilor din Bulgaria.

Dacă un turist străin are simptome de coronavirus în timp ce se află în Bulgaria, acesta va fi separat de ceilalţi turişti, dar hotelul nu va fi închis, a precizat recent ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Ministru bulgar: Am fost informați că vor fi zboruri charter

Ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, a discutat la telefon şi online cu reprezentanţi ai instituţiilor şi companiilor din România, Grecia, Germania, Polonia, Turcia sau Israel, despre ieşirea din criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19).

„Ne concentrăm pe turiştii din Bulgaria şi pe cei din ţările vecine şi, desigur, pe oaspeţii de pe pieţele turistice din UE, care au o importanţă semnificativă pentru Bulgaria şi care au o situaţie epidemică similară. În cadrul discuţiilor, principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat că intenţionează să ofere zboruri charter spre Bulgaria de la începutul acestei luni şi începutul lunii viitoare „, a declarat Angelkova, potrivit Digi24.ro.

Parlamentul Bulgariei a aprobat miercuri iniţiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemie.

Cota redusă de TVA, care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin. Reducerea nu va afecta şi băuturile alcoolice vândute în restaurante şi de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură aproximativ 8% din PIB şi numeroase locuri de muncă. Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018. Autorităţile de la Sofia prognozează în acest an o contracţie a economiei cu 3%, în timp ce Comisia Europeană se aşteaptă la un declin al economiei de 7,2%.

Bulgaria înregistra vineri 3.086 de cazuri de coronavirus şi 168 decese, un nivel mult mai redus decât în multe ţări din UE.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton