Ce fructe de mare și pești au beneficii pentru sănătate și o cantitate mică de mercur

Publicat pe

Peștele și fructele de mare reprezintă oricând opțiunea principală pentru o masă gustoasă și sănătoasă, mai ales atunci când ținem un regim de slăbire ori o dietă de menținere. Care, însă, sunt cei mai sănătoși pești și care conțin cel mai puțin mercur.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Peștele, crustaceele și fructele de mare se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele aduc numeroase beneficii pentru sănătate și țin departe kilogramele nedorite. Dacă doriți să urmați o dietă pe bază de pește și fructe de mare, iată care sunt cele mai sănătoase alegeri.

Hering

Heringul aparține unei familii de pești cunoscuți sub numele de Clupeidae și este un pește gras cu un conținut ridicat de omega-3. Este foarte sănătos și are un conținut scăzut de mercur în comparație cu alți pești. În plus, are un gust bun pe placul multor oameni.

Macrou

Macroul este un alt pește foarte bogat în acizi grași omega-3, benefici pentru sănătate. Este un pește nutritiv ce conține vitamina D , seleniu, magneziu și grupa de vitamine B. Există însă mai multe tipuri de macrou și este bine să știți pe care trebuie să îl cumpărați. Macroul de Atlantic și macroul Atka conțin o cantitate mai mică de mercur și sunt recomandate', dezvăluie nutriționistul Gianluca Mech.

Citește și:

Fructele cu cele mai multe calorii. Mare atenție în ce cantități le consumi!

Fructele cu cele mai puține calorii. Poți să mănânci oricât, nu te îngrași

Cartofii clasici și cartofii dulci. Câte calorii au și care sunt mai sănătoși

Caracatița

Consumul de caracatiță are mai multe beneficii nutriționale, întrucât furnizează organismului cantități mari de vitamine B, seleniu și fier.

Stridii

„Stridiile se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume. Sunt foarte bogate în nutrienți. Ele conțin zinc, vitamina B12, seleniu și fier în cantități impresionante', explică nutriționistul.

Somon

Somonul este o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale. Este foarte bogat în seleniu și vitamine B. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că există două opțiuni atunci când cumpărăm acest pește.

Somonul de cultură provine în principal din acvacultura din Chile sau Norvegia, dar și din Canada, Marea Britanie și Rusia. Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre peștii de crescătorie. Cealaltă opțiune este somonul sălbatic, adesea din Alaska, despre care specialiștii spun că ar fi mult mai sănătos.

Sardine

Comparativ cu alți pești, sardinele au un mare avantaj. Datorită dimensiunii mici, mâncăm peștele în întregime. Pe lângă carnea de pește, mâncăm și organele (bogate în nutrienți) și oasele (bogate în calciu). De asemenea, sardinele sunt o sursă excelentă de proteine și acizi grași omega-3.

Creveți

Creveții sunt extrem de bogați în nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Conțin o gamă impresionantă de vitamine și minerale, în special seleniu și vitamina D. Creveții sunt, de asemenea, foarte bogați în proteine.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter