Ce înseamnă Mercur retrograd şi ce nu e bine să faci în această perioadă

Publicat pe

Mercur este singura planetă care retrogradează de trei-patru ori într-un an. Dintre toate planetele, Mercur a adunat cei mai mulți fani. Se fac bancuri, glume și se dă vina pe ea pentru orice nereușită. La mijloc este un adevăr, iar motivul este clar. Iată ce înseamnă Mercur retrograd şi ce nu e bine să faci în această perioadă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Acest fenoment este unul dintre puținele care afectează pe toată lumea într-un mod uniform, iar efectele sale sunt evidente de fiecare dată. Astrologii spun că urmărirea perioadelor retrograde ale acestei planete ne poate ajuta să creștem productivitatea și să evităm frustrarea pe care o poate aduce în viețile noastre.

Mişcarea retrogradă este o mişcare în sens invers. Observatorii astronomici au senzaţia că planetele o iau înapoi şi asta din cauza diferenţei de viteză a deplasării. Fiecare planetă guvernează anumite domenii în astrologie, iar retrogradarea acestora aduce mari năpaste. 

Mişcarea retrogradă se referă la perioada când o planetă pare că îşi schimbă orbita normală, însă acest lucru nu este adevărat. În cazul lui Mercur, planeta pare că se roteşte invers, însă această percepţie este cauzată de modul în care Mercur şi Pământul se mişcă în raport cu Soarele. Mercur îşi completează orbita în jurul Soarelui mult mai repede decât Pământul.

Un an pe Mercur este raportat la 88 de zile pe Pământ. Când Mercur trece pe lângă Pământ în mişcarea sa de gravitaţie, pare că planeta se mişcă înapoi. Acelaşi principiu poate fi aplicat şi atunci când observăm maşinile pe stradă. Mai precis, iluzia că maşinile din spate circulă înspre înapoi se datorează faptului că tu călătoreşti mai repede în comparaţie cu ele.

Această planetă este responsabilă cu tot ce înseamnă comunicare, conexiuni, orice element care lucrează cu informaţia. Mercur se pune că un zid în calea comunicării, căci informaţiile (până şi cele mai banale) sunt greu de recepţionat.

În această perioada se recomandă a face curăţenie (atât sufletească, dar mai ales în casă – pentru a elimina energiile negative -), a te despărţi de persoanele de care până acum ţi-a fost greu să o faci şi a creiona noi proiecte de viitor.

Nu înseamnă 'rău' pe toate planurile

Chiar dacă aceste perioade de retrogradare ale planetei Mercur ne pot schimba traiectorii, ne pot aduce supărări și angoase, ele sunt adesea utile, căci ne permit să reevaluăm situațiile și să ne reproiectăm drumul spre autostrăzile pe care dorim să călătorim. De cele mai multe ori, ne grăbim în viață, fără a lua în considerare ipotezele sau acțiunile noastre, iar Mercur ne permite să punem pauză pentru o clipă, să ascultăm și să redirecționăm energiile noastre spre ceva mai productiv.

Citește și: Pepe a plecat în vacanță la munte cu fetițele. Ce vedetă l-a însoțit:„Prietenul la nevoie se cunoaște’

Citește și: Pepe și Raluca au stabilit data divorțului.Cu ce rămâne fiecare la partaj

Citește și: Ștefania și Speak, poveste de dragoste ca în filme! Au dezvăluit toate secretele relației lor:„Primul pas l-a făcut Ștefan, el m-a abordat, iar primul sărut a venit din partea amândurora’ / EXCLUSIV

În fiecare an Mercur retrogradează în diferite zodii și elemente și acest lucru își pune amprenta asupra naturii problemelor pe care le putem întâmpina:

  • Retrogradare în semne de pământ – sunt influențate aspectele practice, materiale în conexiune cu bani, check-list-uri, bugete
  • Retrogradare în semne de apă-suntem ghidați să ne ascultăm vocea interioară, al șase-lea simț, intuiția
  • Retrogradarea în semne de foc– suntem influențați să gândim creativ, curajos și inovator
  • Retrogradare în semne de aer– suntem influenți să comunicăm, să dialogăm, să cercetăm

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter