Bolnavii de coronavirus internați în spitalale din România se plâng de mâncare: "Norma de hrană este de 15 lei/zi pentru un pacient!". Ce a primit un tânăr din Iași la micul-dejun

Publicat pe

Persoanele infectate sau care se află în carantină, în spitalele de stat sau în centrele special amenajate, vorbesc despre condițiile oferite și despre mesele, deloc bogate, pe care sunt nevoiți să le consume în fiecare zi.

Pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie în care se observă în ce constă micul-dejun al pacienților testați pozitiv pentru noul coronavirus: o lingură de unt și un ou fiert.

Imaginea a fost postată de un tânăr pe Facebook, de îndată ce a primit-o de la un prieten, internat în spital, cu COVID-19.

Citește și: Efectele COVID-19 asupra organismului.Cercetările arată că NU atacă doar plămânii, ci și inima, creierul sau sistemul digestiv

Norma de hrană este de 15lei/zi pentru un pacient

Norma de hrană alocată pentru fiecare pacient bolnav de coronavirus ar fi de doar 15 lei pe zi.

„«Oare cu ce sa încep?» Acesta este mesajul pe care l-am primit în această dimineață de la un prieten de-ai mei care a avut ghinionul să fie confirmat cu Covid-19 si internat într-un spital de stat. Poza de mai jos reprezintă micul dejun pe care acesta l-a primit, norma de hrană fiind de 15lei/zi pentru un pacient. Voi cu ce ați fi început? Eu unul aș fi început să înjur… Deși îmi iubesc țara, pe zi ce trece sunt tot mai dezamăgit!', a scris tânărul pe rețelele de socializare.

Citește și: Specialiștii avertizează: până la 50% dintre pacienții infectați cu COVID-19 sunt asimptomatici.Cum ne putem feri, dincolo de purtarea unei măști de prorecție

Fotografia a fost realizată de un pacient internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Managerul instituției, Carmen Dorobăț, declara la începutul lunii aprilie că bugetul alocat fiecărui pacient pentru cele trei mese ar fi cuprins între 10 și 16 lei, notează spynews.ro. Totuși, de suma maximă alocată ar putea beneficia numai bolnavii „cu necesităţi deosebite din punctul de vedere al dietei.

Se pare că nici în centrele de carantină situația nu este una mai fericită. O româncă întoarsă din Marea Britanie s-a plâns de condițiile dintr-un centru de carantină din Mamaia: „Am primit pilaf nefiert şi carne fiartă. Nu suntem băgaţi în seama, sunam la recepţie nu ne raspunde nimeni, dacă ieşim pe hol ne amendează! În condiţile astea cu siguranţă copilul se îmbolnăveşte şi bineînţeles şi noi! Nu ştiu cum o să rezistăm 14 zile în condiţile astea! Am venit sănătoşi şi cu siguranţă plecam bolnavi!”, declara femeia în urmă cu o lună.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Descoperirea medicilor olandezi despre COVID-19:Virusul nu intră în corp pe gură, așa cum știam până acum

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter