Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: "La 4% dintre cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită!" De ce este cu adevărat periculos acest simptom

Publicat pe

Sunt descoperite noi simptome pentru infecția cu COVID-19! Pacienții care au fost vulnerabili în fața noului coronavirus pot experimenta nu doar febra, tusea, durerile musculare, ci și simptome mai puțin obișnuite pentru un virus care atacă plămânii, respectiv conjunctivita.

Medicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: "La 4% dintre cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită!" De ce este cu adevărat periculos acest simptomMedicul Monica Pop trage un semnal de alarmă: "La 4% dintre cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită!" De ce este cu adevărat periculos acest simptom

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„La 4% din cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită. Aşa debutează boala. Adică este o inflamaţie conjunctivală şi mulţi nu se gândesc că de acolo vine', a spus doctorul Monica Pop, pentru Fanatik.

Tocmai de aceea, medicul oftalmolog ne sfătuiește să purtăm ochelari pentru că masca nu este de ajuns.

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook Dr. Monica Pop a prezentat modul în care virusul COVID-19 se răspândește și cât de ușor îl pot contacta oamenii.

„Afecțiunea cu virusul Corona, ca orice altă viroză, se știe, poate da și o afecțiune oftalmologică și anume, o conjunctivită virală. Prezența virusului în nazo-faringe este în directa legătură cu ochiul prin intermediul canalului lacrimo-nazal, astfel că, la orice pacient infectat, Covid -19 poate fi prezent în secreția conjunctivală, devenind cu atât mai posibilă și periculoasă transmiterea, contaminarea.

Deci, e clar, viroza aceasta se poate transmite și dacă cel infectat se freacă la ochi și apoi atinge ceva, orice. E un lucru mai puțin cunoscut de publicul larg dar cunoscut de către orice medic practician.

Acesta este motivul pentru care din echipamentul medical de protecție nu trebuie să lipsească ochelarii speciali sau vizierele. În plus, dacă o persoană infectată strănută în apropierea uneia care are mască dar nu și ochelari, o picătură îi poate ajunge acesteia din urmă pe conjunctivă și de acolo în nazo-faringe. Legătura anatomica dintre ochi și nas ( canalul lacrimo-nazal) face ca unei persoane care lăcrimează sau plânge, îi curge nasul, lucru știut de oricine', a scris Monica Pop.

Citește și:

Simptome mai severe la infectarea cu noul coronavirus în cazul persoanelor cu boli cronice. Care este legătura între COVID-19 și bolile de ficat

Cele mai importante 10 simptome care te ajută să-ți dai seama, din timp, dacă te-ai infectat cu COVID-19. Nu doar febra ridicată arată că e vorba despre coronavirus!

foto: doctorulzilei.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter