La 113 ani, ea este cea mai vârstică supraviețuitoare a infecției COVID-19! Surprinzător, Maria a învins și gripa spaniolă!

Publicat pe

Maria Branyas, născută pe 4 martie 1907, este probabil cea mai în vârstă persoană care a supraviețuit infecției COVID-19. Povestea de viață a Mariei este una ca-n filme. La 113 ani, spanioloaica a trecut și prin pandemia de gripă spaniolă și ambele războaie mondiale.

La 113 ani, ea este cea mai vârstică supraviețuitoare a infecției COVID-19! Surprinzător, Maria a învins și gripa spaniolă!La 113 ani, ea este cea mai vârstică supraviețuitoare a infecției COVID-19! Surprinzător, Maria a învins și gripa spaniolă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ajunsă la 113 ani, Maria este cazată de douăzeci de ani într-un azil situat la 100 de kilometri nord de Barcelona, unde au murit 17 bătrâni infectați cu coronavirus.

„Are 113 ani. A depășit boala și se descurcă foarte bine', a spus managerul azilului din localitatea Olot, potrivit AFP și Hotnews.

Simptomele ei au fost ușoare: „În realitate, singurul lucru detectat a fost o infecție a tractului urinar și o mică febră asociată, dar apoi a făcut un test de screening (pentru coronavirus) care s-a dovedit a fi pozitiv', au declarat reprezentanții instituției.

„Acum se simte bine și a avut un test negativ săptămâna trecută', au precizat aceștia.
O angajată a centrului a întrebat-o care este secretul longevității sale, iar femeia a răspuns că este pur și simplu norocoasă că are „sănătatea bună'.

Are trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți

Maria Branyas are trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți, scrie Daily Mail.

Maria este considerată cea mai în vârstă persoană din Spania de către Gerontology Research Group, un grup global de cercetători din diverse domenii care verifică și urmărește oamenii care au împlinit vârsta de 110 ani.

Branyas s-a născut la San Fransisco, în Statele Unite și a trecut prin pandemia de gripă spaniolă care a ucis aproximativ 50 de milioane de oameni.

Foto: 20minutos.es, Twitter pic/Josep_Rexach,

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter