Ce se întâmplă vara cu noul coronavirus. Avertismentul lui Raed Arafat: "Vom avea două probleme convergente. E posibil să..."

Publicat pe

La acest moment nu știm ce ne așteaptă, nu există nici informații clare că odată cu instalarea sezonului cald virusul ar putea muri. Raed Arafat face anunțul de care se temeau românii!

Șeful DSU nu oferă vești îmbucurătoare pentru români. Se pare că temperaturile ridicate nu vor ucide noul coronavirus. Raed Arafat a menționat că este posibil să se încetinească doar răspândirea COVID-19, însă în niciun caz nu poate fi vorba despre stopare.

Citește și: Cum ni se va schimba viața după 15 mai. Raed Arafat explică ce presupune relaxarea măsurilor. „Să repetăm:nu este o gripă obișnuită”

„De murit nu. E posibil să se piardă din puterea transmiterii, dar încă nu știm până nu vedem acest lucru… Sunt mai mulți colegi care au opinia că în timpul verii e posibil să avem o scădere, dar la toamnă concomitent cu gripa o să înceapă să crească„, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat: „Este foarte importantă vaccinarea antigripală”

Raed Arafat a ținut să sublinieze că în toamnă vor apărea probleme mai mari, în contextul în care își va face apariția și gripa. De aceea, va fi extrem de important ca oamenii să își facă vaccinul antigripal, pentru ca astfel să fie măcar protejați măcar împotriva uneia „dintre ele”.

Citește și: Încălzirea vremii încetinește răspândirea coronavirusului? Răspunsul lui Raed Arafat: „Nu vrem să…”

Secretarul de stat a precizat că se vaccinează în fiecare an și insistă că gripa sezonieră va fi o problemă serioasă, ce nu ar trebui în niciun caz să fie ignorată. Având în vedere că au simptome asemănătoare, va fi greu de diferențiat gripa de COVID-19, motiv pentru care specialiștii insită pentru vaccinul antigripal.

Cred că acum este mult mai importantă vaccinarea antigripală decât înainte. Măcar te protejezi împotriva uneia dintre cele două rele, care vor fi gripă și COVID-19.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat pentru români:'Relaxarea, după 15 mai, nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile, vor exploda cazurile'

Împotriva gripei ai mijloc de protecție și trebuie să îl aplici. Eu mă vaccinez în fiecare an. Spun insistent la toată lumea să se vaccineze. Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripa sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință. Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome cu diferențe… dar e greu să le diferențiezi', a mai spus Arafat la Sinteza Zilei.

Sursa foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter