Avertismentul lui Raed Arafat pentru români: ”Relaxarea, după 15 mai, nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile, vor exploda cazurile”

Publicat pe

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, miercuri, la emisiunea „Marius Tucă Show', că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. „Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile', a spus Arafat.

Avertismentul lui Raed Arafat pentru români: 'Relaxarea, după 15 mai, nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile, vor exploda cazurile'Avertismentul lui Raed Arafat pentru români: 'Relaxarea, după 15 mai, nu înseamnă că a trecut pericolul. Dacă nu respectăm măsurile, vor exploda cazurile'

Pericolul nu trece, după relaxarea măsurilor

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație', a spus Raed Arafat. 

Acesta a spus că după relaxarea restricțiilor, cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare asta nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili', a mai spus Arafat.

Întrebat ce înseamnă această relaxare, secretarul de stat în MAI a răspuns: „Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc'.

După întâlnirea cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri, președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, câteva măsuri care se vor lua după data de 15 mai.

Una dintre aceste măsuri este obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

O altă măsură anunțată de Klaus Iohannis este că după 15 mai se va renunța la restrângerile care privesc libera circulație, în anumite condiții. Astfel, românii se vor deplasa fără să declare unde merg și de ce.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter