Cele 3 otrăvuri cancerigene pe care le consumăm zilnic. Neurolog: "Toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate, așa apar tumorile!"

Publicat pe

Renumitul nerolog și psihiatru, profesorul Dumitru Constantin Dulcan vorbește, cu fiecare apariție publică, despre stilul de viață pe care ar trebui să-l ducem, așa încât să fim sănătoși psihic și fizic și să ținem la distanță afecțiunile grave sau chiar incurabile. Din păcate, însă, cu bună știință alegem să ne otrăvim zi de zi prin alimentele pe care le consumăm.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

'Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem', explică medicul, care insistă că stresul este cel mai mare factor de risc pentru noi toți. Acesta ne reduce de fapt durata vieții.

„Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj.„, spun renumitul neurolog.

E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră”, a explicat profesorul Constnatin Dulcan într-unul din interviurile sale.

Acesta a vorbit și despre cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi. „Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate', a conchis celebrul neurolog.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter