Suspectezi că ai avut deja COVID-19? Iată semnele care confirmă asta și ce ar trebui să faci!

Publicat pe

Ai experimentat, în ultima perioadă, simptome care te-au făcut să bănuiești că e posibil să fi suferit deja de COVID-19? Iată care sunt semnele care ar trebui să indice că nu e exclus să fi contractat boala într-o formă ușoară!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dat fiind că, printre bolnavii de COVID-19, se numără și mulți asimptomatici, dar și persoane care au contractat o formă ușoară, este posibil ca cei din urmă să fi dus boala pe picioare, cum se spune, și ar fi necesar să-și facă un test de stabilire a anticorpilor, pentru a afla dacă au avut sau nu boala. Iată care sunt semnele care indică dacă ai suferit deja de coronavirus!

Tuse și febră

Dacă, în perioada din urmă, ai tușit, ai avut febră mai multe zile la rând și ai resimțit o stare de oboseală neobișnuită pentru tine, nu este exclus să fi avut o formă ușoară de COVID-19. Totuși, la fel de posibil e să fi avut o gripă comună, între cele două existând mai multe similitudini.

Pierderea mirosului și a gustului

Printre cele mai comune simptome ale COVID-19 se numără pierderea mirosului și a gustului, așadar nu este exclus, dacă le-ai experimentat, să fi suferit de COVID-19. Chiar dacă și în celelalte gripe pot apărea aceste simptome, fatul că, în cazul noului coronavirus, 64,4% dintre pacienți și-au pierdut mirosul și gustul reprezintă un semnal de alarmă.

Unul dintre apropiați a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Dacă în proximitatea ta s-au aflat persoane testate pozititv cu noul coronavirus, nu este exclus să te fi infectat și tu, mai ales dacă este vorba despre un membru al familiei. Chiar dacă simptomele pe care le-ai suferit nu sunt relevante, un test de anticorpi va stabili dacă ai suferit deja de coronavirus.

Citește și: Secretele Taniei Budi la 52 de ani! La ce trucuri de înfrumusețare apelează și ce mănâncă pentru a se menține în formă: „Mă plac mai mult acum decât în urmă cu 30 de ani”/ EXCLUSIV

Dureri musculare, frisoane și dureri în gât

Alte simptome care ar trebui să-ți dea motive de îngrijorare sunt durerile musculare, frisoanele și durerile în gât. Dacă acestea au fost însoțite de migrene puternice, dar și de tremurat, ca urmare a frisoanelor, nu este exclus să fi avut deja COVID-19.

Probleme cu stomacul

Din păcate, în urma studiilor efectuate în ultimele luni, s-a stabilit că nu doar problemele de natură respiratorie au legătură cu COVID-19, ci și cele digestive. Nu puțini au fost pacienții înregistrați cu COVID-19 la care unul dintre semnele de boală a fost diareea, așadar este posibil să fi avut COVID-19.

Citește și: De ce nu a făcut Marcel Pavel cununia religioasă, în 28 de ani de căsnicie: „Încă nutresc sentimentul că o să facem cândva şi acest pas în fața lui Dumnezeu”/ EXCLUSIV

Conjunctivita, semn de COVID-19

Deși infecția ochilor nu face parte dintre simptomele frecvente de COVID-19, conjunctivita poate fi și ea un semn de infecție cu noul coronavirus. Totuși, în caz de conjunctivită este bine să mergeți întâi la oftalmolog, care poate stabili cauzele infectării și vă poate îndruma spre alți medici în caz că suspiciunea se confirmă.

Accident vascular

S-a dovedit că noul coronavirus este mortal în special în cazul persoanelor cu comorbidități, dar iată că, dacă pacientul cu accident vascular este tânăr și a făcut accident vascular fără să fi prezentat alte semne de boală anterior, este posibil ca acesta să fi avut COVID-19. Iar asta din cauza cheagurilor de sânge care se formează la nivelul vaselor în urma infectării cu COVID-19. Acesta este și motivul pentru care, în cazurile grave, în spital li se administrează pacienților tratament cu anticoagulante.

Cancerul – șanse mai mari de infectare

Din nefericire, pacienții care suferă de cancer au șanse cu 60% mai mari să contracteze coronavirus decât persoanele perfect sănătoase, din cauza imunității foarte scăzute, mai ales dacă în acel moment se află pe tratament. Conform unui studiu publicat de către specialiștii de la Massachusetts General Hospital, bolnavii care suferă de cancer au șanse mai mari să face forme de coronavirus care necesită spitalizare.

Copilul tău a avut iritații pe piele

confrom studiilor, se pare că, în cazul copiilor care au suferit de COVID-19, simptomele au fost uneori diferite de cele ale adulților, printre cele mai comune numărându-se febra, durerea abdominală, voma, diareea, durerile de gât, starea de oboseală constantă și, nu în ultimul rând, sindromul inflamator și iritațiile pe piele – semne de COVID-19. În aceste situații, trebuie cerut ajutorul medicilor de urgență.

Citește și: Fratele Mădălinei Manole solicită redeschiderea dosarului morții vedetei: „Tata este singurul care a luptat să afle adevărul”

Probleme cu degetele de la picioare

Dacă degetele de la picioare ți s-au înroșit sau au devenit vineții, poate fi un semn că ai suferit de COVID-19. chiar dacă această manifestare nu este tipică numai coronavirusului, de la începutul pandemiei și până acum medicii au constatat că unii pacienți infectați cu COVID-19 au prezentat aceste simptome. Dat fiind că este vară și, momentan, este exclusă degerarea picioarelor, este bine să consultați un medic dacă ați avut aceste simptome de curând. În urma unui test de anticorpi, se va stabili dacă ați suferit sau nu de coronavirus.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter