Chirurgul de la Spitalul Județean Argeș, infectat cu COVID-19, a refuzat testarea și a luat contact cu sute de persoane : Nu a considerat necesar”

Publicat pe

Medicul în chirurgie vasculară, dr. Felix Sârboiu, a fost depistat marți pozitiv la testul de coronavirus, după ce în cursul zilei de luni a fost plasat în izolare împreună cu patru dintre asistentele cu care lucra pe secție. 

Prefectul Emanuel Soare a admis că situația e foarte gravă: Ancheta epidemiologică a început deja. Ca de obicei, toate contactele directe sunt identificate și introduse în izolare. S-a mobilizat o echipă mare care lucrează la identificarea contactelor. Evident ca vorbim de numere mari'. 

Citește și: Alexandru Rafila, anunț important despre coronavirus. Când vom putea reveni la viața 'normală'

Felix Sârboiu a refuzat de două ori să fie testat. Prima oară a acceptat pe 6 aprilie să facă un test rapid după multe insistenţe, iar pe 10 aprilie a refuzat să fie supus unui test PCR care ar fi putut confirma infectarea. Medicul a intrat în contact cu sute de persoane.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis în acest caz un dosar penal in rem miercuri 15 aprilie pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Medicul Felix Sârboiu este şeful secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Argeş, dar colaborează şi cu alte spitale din judeţ. Deşi avea simptome specifice de aproape două săptămâni, abia pe 6 aprilie a acceptat cu greu, la insistenţele unui coleg medic, să facă un test rapid, după ce iniţial refuzase vehement. Testul, care are o marjă de eroare de 30%, a ieşit negativ. Pe 10 aprilie, o unitate mobilă pentru testare PCR a fost la Spitalul Judeţean Argeş. Însă medicul Sârboiu a refuzat să se treacă pe listă pentru a fi testat. Trei asistente medicale au fost plasate în izolare şi au fost testate, însă rezultatele testelor nu au sosit deocamdată.

Citește și: Cum s-a vindecat de coronavirus un jurnalist CNN. A povestit pas cu pas fiecare simptom: „Trebuie să respiri adânc și când te doare. Trebuie să lupți cu infecția”

Prefectul Emanuel Soare, „testul doctorului a ieşit pozitiv pentru că i s-a luat proba imediat marţi 14 aprilie. „Domnul doctor are o personalitate mai dificilă şi e cunoscut pentru lipsa de colaborare cu colegii. Eu nu pot să îmi explic cum nu a luat măsuri managerul spitalului, mai ales că era vorba de o persoană care prezenta nişte simptome. Mi se pare cea mai mare greşeală. Cu doamna manager am vorbit când am aflat de la jurnalişti că există această situaţie. Bineînţeles că primele reacţii ale dumneaei au fost să nege. Iar când au sunat-o colegii mei de la Cancelarie mai că nu i-a luat la bătaie şi i-a întrebat cum pot să întrebe aşa ceva… Au mai fost probleme cu doamna manager. Au fost medici care se plângeau că nu sunt materiale, iar doamna manager spunea că nu e aşa'.

Şfeul DSP Argeş, Sorina Honţaru, a declarat că se va face anchetă epidemiologică peste tot unde a fost doctorul în ultimele 14 zile. „Familia este izolată la domiciliu. Se testează numai persoanele simptomatice. Tot personalul medical care a intrat în contact cu domnul doctor este izolat. Urmărim şi pacienţii care au intrat în contact cu domnul doctor. Testăm şi pacienţi şi personal, testările au început de miercuri 15 aprilie. Domnul doctor este internat la spitalul din Mioveni', a mai precizat Honţanu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter