Cine este românul împușcat în atacul din Germania. Vili Viorel Păun avea doar 23 de ani și se mutase în Hanau pentru mama lui bolnavă

Publicat pe

Românul Vili Viorel Păun se află printre cei nouă oameni uciși în atacul petrecut miercuri seară în orașul Hanau, centrul Germaniei. Tânărul era originar din Giurgiu și se mutase din țară în urmă cu șapte ani pentru a fi alături de mama lui, bolnavă, care găsise tratamentul potrivit acolo.

Cine este românul împușcat în atacul din Germania. Vili Viorel Păun avea doar 23 de ani și se mutase în Hanau pentru mama lui bolnavăCine este românul împușcat în atacul din Germania. Vili Viorel Păun avea doar 23 de ani și se mutase în Hanau pentru mama lui bolnavă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat oficial decesul lui Vili Viorel Păun.

 „Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime', a anunţat MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a adăugat că, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, repatrierea românului decedat în Germania va fi asigurată prin fondul de situaţii de urgenţă.

Primarul comunei Singureni, județul Giurgiu, Marian Pătuleanu, a confirmat pentru Libertatea că unul dintre cei care au murit în atacul din Germania este român. El a precizat că tânărul ucis este nepotul lui, mama acestuia fiind verișoară cu el: „Este nepotul meu'. Tânărul se numește Vili Viorel Păun, 23 de ani, a mai precizat primarul.

Potrivit tatălui victimei, Viorel ar fi fost împușcat de atacatori chiar în propria mașină, în timp ce se întorcea spre casă, de la locul de muncă. Tânărul era curier.

Potrivit rudelor sale, Viorel a plecat la 16 ani în Germania nu neapărat pentru că voia să muncească acolo, ci pentru că mama lui era bolnavă și acolo putea să se trateze. S-a stabilit acolo alături de tatăl și mama sa, acum șapte ani.

Potrivit publicației germane Zeit.de, cele nouă victime aveau vârste cuprinse între 21 și 44 de ani.

Suspectul, găsit mort alături de mama sa, ar fi un extremist de dreapta. Potrivit dw.com, autoritățile cred că suspectul s-ar fi întors acasă, după atac, și s-a sinucis. Acesta avea 43 de ani. Mama sa avea 72 de ani.

Procurorii federali tratează atacul drept unul terorist, după ce autoritățile, inclusiv, ministrul de Interne din statul Hesse au confirmat pista extremistă, scrie BBC.

Președintele Iohannis transmite condoleanțe familiei

'Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare', a scris Iohannis pe Twitter.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter