Cine sunt pensionarii care pot cere recalcularea pensiei în fiecare an. Modificări importante anunțate de Casa Națională de Pensii Publice

 Dumba Gabriela
.

Există o categorie de pensionari pentru care recalcularea pensiei este posibilă în fiecare an. Este vorba despre vârstnicii care lucrează după ieșirea la pensie și contribuie la asigurările sociale. Aceștia pot cere, an de an, ca venitul lor de la stat să fie recalculat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Seniorii pot cere recalcularea pensiei, în fiecare an, dacă după ce ies la pensie continuă să muncească și să contribuie la asigurările sociale. În acest fel, ei pot solicita ca venitul lor de la stat să fie recalculat, an de an.

Pensionarii pot cere recalcularea pensiei an de an

Pensionarii pot cere recalcularea pensiei, în fiecare an, dacă după ce ies la pensie continuă să muncească și să contribuie la asigurările sociale. În acest fel, ei pot solicita ca venitul lor de la stat să fie recalculat, an de an.

Așa, se pot alege cu sume frumoase după o viață întreagă de muncă. Recalcularea aceasta permite majorarea pensiei pe baza contribuțiilor suplimentare adunate în urma activităților profesionale desfășurate post-pensionare, potrivit Legii nr. 360/2023.

„Dacă până la 31 august 2024 recalcularea se făcea și de cinci ori pe an, acum se face doar o singură dată', a ținut să spunsă Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii Iași, conform Money.ro.

Citește și: De ce nu vrea Aurelian Temișan să fie naș la nunta Andreei Bălan cu Victor Cornea: „Simt că nu am avut o mână atât de bună și de aceea…'

Citește și: Leonard Doroftei, adevărul despre afacerile fiului său, în Canada: „E băiat deștept, știe să își facă banii, dar…'. Cu ce se ocupă Adrian Doroftei

Citește și:Victorie în instanță pentru Claudia Pătrășcanu, după ce Gabi Bădălău i-a interzis să apară cu băieții lor într-o emisiune TV: „Copiii apăreau în sute de postări pe pagini ale unor persoane publice cu sute de mii de urmăritori'

Modificări importante anunțate de Casa Națională de Pensii Publice

Această lege vine și în sprijinul pensionarilor cu invaliditate, căci aduce o modificare majoră. Din 2023, ei pot cumula pensia de invaliditate cu alte venituri, indiferent de gradul de invaliditate.

Înainte de legea aceasta, cumularea veniturilor era permisă doar cu anumite condiții, în funcție de gradul de invaliditate. Ei bine, modificarea vine în ajutorul celor care pot desfășura diverse activități plătite, în ciuda problemelor fizice pe care le au.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) susține că legea este valabilă pentru toți pensionarii de invaliditate din sistemul public de pensii, pentru a le da ocazia să aibă parte de venituri mai multe fără a avea restricții legate de gradul de invaliditate.

În Legea nr. 360/2023 este precizat și ce pensionari au dreptul să cumuleze pensia cu alte venituri, dar și în ce cazuri nu este permis acest lucru. Vârstnicii care primesc pensie și continuă să lucreze, dar plătesc dările la stat, pot cumula veniturile lor cu pensia, informează cancan.ro.

O excepție o reprezintă pensia de urmaș. În cazul soțului supraviețuitor nu se poate cumula această pensie cu alte venituri lunare care sunt mai mari decât salariul minim brut pe economie, stabilit la 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton