Combinația care te poate ucide în câteva minute, pe timp de caniculă. Ce să nu faci niciodată când este foarte cald afară

Publicat pe

Cei mai mulți dintre noi asociem vara cu plaja, berea rece și grătarele. Ar fi foarte bine, dacă n-ar fi foarte rău să asociem aceste trei elemente pentru că ne pot fi fatale. Sigur că o băutură rece într-o zi caniculară este indicată, atât timp cât ea nu conține alcool, avertizează medicii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Expunerea la temperaturi ridicate reprezintă o agresiune, un stres asupra organismului. Astfel există riscul unei deshidratări severe, agravării unei boli cronice sau declanşării unui atac de căldură.

Atacul de căldură este caracterizat prin debutul brusc (15-20 minute) al următoarelor simptome: confuzie, dezorientare temporală şi spaţială, tahicardie, comportament bizar, status mental alterat, obnubilare, comă, în acest caz, temperatura corporală depăşeşte 40 de grade Celsius. Atacul de caldură poate să apară atât la tineri, în condiţii de activitate fizică intensă la temperaturi înalte cât şi la persoane vârstnice, chiar în condiţii de repaus sau odihnă.
Dacă organismul nu reuşeşte să îşi menţină temperature în jur de 37 de grade Celsius sau pierderile de apă şi săruri nu sunt înlocuite în mod adecvat pot să apără: crampele de căldură, epuizarea, insolaţia, şocul hipertermic.

Modul în care soarele și alcoolul îți afectează corpul e mai periculos decât ai putea crede. Poate nu știai, dar dacă bei alcool când e caniculă poți face accident vascular cerebral. În plus, alcoolul combinat cu temperaturi ridicate poate împiedica organismul să-și regleze temperatura în mod eficient.

Suferința se poate prezenta în trei faze. Întâi apar crampe cauzate de pierderea de apă esențială și sodiu. A doua fază este epuizarea cauzată de deshidratare. În cele din urmă, în faza finală, apare infarctul de la caniculă.

Atât alcoolul cât și soarele provoacă deshidratare. Alcoolul este diuretic, iar soarele face ca transpirația să rămână rece. Dacă bei sub soarele cald, este posibil să pierzi lichide de două ori mai repede, citează antena3.ro.

Din păcate, oamenii își pierd capacitatea de a judeca cu precizie atunci când beau mai mult.

Băuturile cu alcool dar și căldura dilată vasele de sânge. Această combinație crește riscurile pentru sănătate și poate duce inclusiv la deces. Cel mai sigur este să vă abțineți de la alcool!

Statisticele arată că alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele prin înec la adolescenți și adulți.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter