Cum a reușit un județ din România să aibă mai mulți pacienți vindecați de coronavirus decât cei infectați. Caraș-Severin a raportat 13 pacienți pozitivi și 23 de vindecați

Publicat pe

Potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, judeţul Caraş-Severin a înregistrat 13 cazuri de pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

O statistică a Grupului de Comunicare Strategică arată însă că în județ au fost raportate 23 de vindecări de COVID-19.

Cum s-a ajuns la un număr dublu de vindecări față de cel al infectărilor? 

Nepotrivirile între datele anunţate de autorităţile din Caraş-Severin au fost remarcate de publicaţia locală Resita.ro, care a solicitat o explicaţie de la GCS. Iată răspunsul primit de la GCS de Resita.ro, pe 31 martie:

„În legătură cu pacienții externați din Caraș-Severin, este vorba de toți pacienții, inclusiv cei cu suspiciune, care au fost externați de mai bine de o lună încoace. Printre ei sunt și vindecați (foști pozitivi), dar și cei cu simptome și suspiciune, ulterior însă neconfirmați'.

În comunicarea GCS de astăzi însă, în ceea ce priveşte numărul vindecaţilor, este menţionat negru pe alb că este vorba despre „persoanele confirmate pozitiv', nu despre simple suspiciuni de infectare.

„În judeţ sunt 13 confirmaţi pozitiv, din care cinci sunt deja vindecaţi, la ora actuală. Nu au fost niciodată 23 de vindecaţi şi externaţi, pentru că nu am avut 23 de infectaţi. Şi în acel grup de comunicare strategică lucrează oameni ce pot apăsa greşit tastele, oameni care au mult de lucru pentru că lucrează cu statistici. Deci, cifra 23 nu are legătură cu judeţul nostru, iar cărăşenii trebuie să înţeleagă şi să fie calmi. Nimeni nu ascunde nimic, na declarat prefectul Cristian Gâfu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter