Cum arăta chilia preotului Visarion Alexa, unde ar fi agresat mai multe femei: "Era ticsită cu..."

Publicat pe

Cum arăta chilia preotului Visarion Alexa. Preotul Visarion Alexa, slujea la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh' din București, iar în stânga bisericii se afla o micuță casă parohială unde mai multe femei au acuzat că au fost supuse unor agresiuni sexuale. Pe numele preotului Visarion Alexa a fost adusă chiar o acuzație de viol, care s-ar fi petrecut în chilia respectivă, în timpul spovedaniei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

La o scurtă vizită la parohia „Pogorârea Sfântului Duh' din Militari, în locul chiliei de lemn din stânga așezământului a mai rămas doar un morman de piatră cubică. Chilia a fost dărâmată în 2020, lucru confirmat atât de mărturii, cât și de imaginile din satelit.

Cum arăta chilia preotului Visarion Alexa, unde ar fi agresat mai multe femei: "Era ticsită cu..."Cum arăta chilia preotului Visarion Alexa, unde ar fi agresat mai multe femei: "Era ticsită cu..."

Cum arată chilia lui Visarion Alexa, unde preotul ar fi agresat mai multe enoriașe

Chilia părintelui Visarion Alexa era din lemn, avea două geamuri doar către curte, neavând nicio fereastră care să dea în stradă, și avea un singur nivel. Construcția de lemn era acoperită cu tablă cutată argintie și era flancată, la intrarea dinspre stradă, de containere.

Ușa era nouă și avea însemnele unei firme de pază și protecție. Iar la interior, înghesuit, Visarion Alexa avea două fotolii galbene, o canapea de aceeași culoare, un mic birou cu un computer, o masă, o bibliotecă, un frigider, icoane și electrocasnice mici – casetofon, espressor.

„Era o chilie acolo, da. Chilia părintelui Visarion. Era frumușică. Trebuie renovată, trebuie să o renoveze, vedeți că au adus și piatra', a spuns pentru libertatea.ro o enoriașă a „Bisericii dintre blocuri', așa cum a fost ea denumită într-un reportaj „România, te iubesc' difuzat la PRO TV.

Citește și: O femeie îl acuză pe preotul Visarion Alexa că a violat-o chiar în chilia în care spovedea:'Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat…'

Citește și: Cine e bărbatul care a filmat bătaia dintre Reghe și Anamaria Prodan și nu a intervenit să-i despartă

Citește și: Mărturii surprinzătoare făcute preotul Visarion Alexa, în trecut:'Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18

Televiziunea a difuzat, în 2019, episodul „Duhovnicii dintre betoane', la o săptămână după Paști. Iar echipa de filmare a intrat, alături de Visarion, în încăperea incriminată.

„La biserica dintre blocuri, de 15 ani, preotul Visarion Alexa slujește între betoanele orașului. Oamenii îl știu drept «părintele care ascultă». Iar ascultarea se întâmplă în fața altarului și, mai ales, în chiliuța pe care și-a croit-o în spatele bisericii. Un loc în care, de multe ori, îl prind zorile discutând cu oamenii', introducea PRO TV interviul filmat chiar în chilie.

Cum a fost descrisă chilia lui Visarion Alexa de femeile care îl acuză pe preot de agresiune sexuală

„Când am fost la spovedanie ultima dată, în chilie, s-a oprit la un moment dat să se ducă la baie, care era undeva în spate. Am crezut că e normal și că ce vină are că a avut nevoie la baie în timpul spovedaniei?! E normal, mi-am spus.

În chilie erau o canapea mică și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Și-a desfăcut pantalonii și m-a forțat… Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, țineam gura închisă și dinții încleștați, dar m-a forțat. Se tot freca de mine…

Nu am știut ce să fac, efectiv împietrești… L-am lăsat să-și facă damblaua, voiam doar să scap de acolo, să se termine mai repede. Mă rugam să se termine mai repede, în chilia aceea ticsită cu icoane și fotografii', a spus femeia care îl acuză pe Visarion Alexa de viol, pentru Libertatea.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter