Cum pot fi salvați pacienții cu COVID-19 aflați în stare critică. Descoperirea neașteptată a unor medici din New York

Publicat pe

Un grup de medici din New York, Statele Unite, a descoperit o metodă care poate salva pacienții cu COVID aflați în stare critică. Potrivit acestora, inducerea hipotermiei ar putea fi soluția pentru pacienții conectați la ventilatoare din cauza infecției cu noul coronavirus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Mai mulţi medici angajați ai unui spital din New York, au descoperit faptul că inducerea hipotermiei terapeutice poate trata afecțiunile cauzate de coronavirus și poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică.

Medicii au aplicat metoda reducerii temperaturii corpului pe patru pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost redusă la 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienți au avut un nivel ridicat de oxigen, iar doi dintre ei au fost scoşi de pe aparate.

Inducerea hipotermiei terapeutice îi ajută pe pacienţi să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie.

Medicii români folosesc această metodă  pentru chirurgia cardiovasculară, de exemplu, când scad temperatura corpului pentru a proteja creierul în timpul intervenţiilor pe cord deschis. Medicii trag însă un semnal de alarmă și avertizează că metoda nu este însă lipsită de riscuri.

Ce spun medicii români despre această metodă

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice.

Există riscuri ale acestei răciri a organismului, în primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot orgnismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice.

Metoda răcirii pacienţilor cu coronavirus nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care, dacă va fi implementată la scară largă va fi doar pentru pacienţii care sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat', a declarat Radu Ţincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca, conform Mediafax

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter