Cum poți să arzi mai multe calorii. Guma de mestecat este soluția 

Publicat pe

Cum poți să arzi mai multe calorii. Guma de mestecat poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv datul kilogramelor jos. Oamenii o consumă de mii de ani, sub diferite forme. Dacă primele gume de mestecat erau făcute din seva copacilor, în prezent majoritatea dintre produse sunt fabricate din cauciuc sintetic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cum poți să arzi mai multe calorii. Guma este o substanță moale, cu o textură ca de cauciuc, concepută pentru a fi mestecată și nu înghițită. Rețetele de gumă de mestecat pot varia de la producător la producător, însă mai toate au ca ingrediente de bază materia primă (cauciuc sintetic sau natural), umpluturi, aditivi alimentari, îndulcitori, arome. Guma de mestecat te poate scuti de o respirație urât mirositoare sau poți fi mai puțin stresat. Consumul de gumă poate avea, de fapt, mai multe beneficii pentru sănătate, care includ: îmbunătățirea memoriei, arderea caloriilor, protejarea dinților, combaterea somnolenței și a depresiei, reduce starea de greață etc.  

Citește și: Alimente energizante care nu îngrașă.Ce poți mânca dacă ești la dietă

Citește și: Alimente bogate în calciu.Pe ce loc este spanacul

Citește și: Piramida alimentelor.Care sunt grupele de alimente pe care trebuie să le consumăm

Citește și: TOP 5 alimente care au calorii negative.Cum te ajută să slăbești

Guma de mestecat poate reduce stresul și crește memoria

Studiile au descoperit că guma de mestecat, în timpul îndeplinirii sarcinilor de lucru, poate îmbunătăți diferite funcții ale creierului, inclusiv vigilența, memoria, înțelegerea și luarea deciziilor, potrivit Healthline. În urma unui studiu, cercetătorii au constatat că studenții care au mestecat gumă pe o perioadă de 7 sau 19 zile au avut scoruri reduse pentru depresie, anxietate și stres în comparație cu cei care nu au făcut-o. Cei care au mestecat gumă au obținut și un succes academic mai mare. 

Guma de mestecat reduce respirația urât mirositoare 

Mestecatul gumei fără zahăr ar putea ajuta la protejarea dinților împotriva cariilor, fiind mai potrivită decât cea obișnuită, îndulcită cu zahăr. Acest lucru se datorează faptului că zahărul hrănește bacteriile „rele' din gură, care îți pot deteriora dinții. Cu toate acestea, unele gume fără zahăr sunt mai bune decât altele când vine vorba de sănătatea dentară. Studiile au descoperit că gumele de mestecat îndulcite cu xilitol sunt mai eficiente decât alte gume fără zahăr în prevenirea cariilor dentare. Un studiu a constatat că mestecatul gumei îndulcite cu xilitol a redus cantitatea de bacterii rele din gură cu până la 75%. În plus, guma de mestecat după masă crește fluxul de salivă, care va ajuta la curățarea de resturi de mâncare și a zaharurilor din cavitatea bucală. 

Guma de mestecat te poate ajuta să slăbești

Cum poți să arzi mai multe calorii. Guma de mestecat ar putea fi o soluție pentru cei care încearcă să slăbească. Acest lucru se datorează faptului că este atât dulce, cât și sărac în calorii, fără a vă afecta negativ dieta. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că guma de mestecat îți poate reduce apetitul. Ceea ce te-ar putea împiedica să mănânci în exces. Un mic studiu a constatat că guma de mestecat între mese a scăzut senzația de foame. Și a redus consumul de gustări bogate în carbohidrați după-amiaza. Rezultatele unui alt studiu mic sugerează că guma de mestecat în timpul mersului ar putea ajuta la arderea mai multor calorii. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă guma de mestecat duce la o diferență de greutate pe termen lung.

Sursă foto: Pixabay

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter