Metoda prin care preoții vor împărți anafura de Paște, dat fiind că bisericile rămân închise. Ce măsuri de precauție și-au luat în plină carantină

Publicat pe

Din cauza stării de urgență care a fost prelungită până pe 15 mai, bisericile rămân închise în noaptea de Înviere, așa că preoții s-au gândit la o metodă prin care anafura să ajungă la credincioși, de Paște.

Metoda prin care preoții vor împărți anafura de Paște, dat fiind că bisericile rămân închise. Ce măsuri de precauție și-au luat în plină carantinăMetoda prin care preoții vor împărți anafura de Paște, dat fiind că bisericile rămân închise. Ce măsuri de precauție și-au luat în plină carantină

Arhiepiscopia Clujului a anunțat că, în acest an, anafura de Paşte va fi distribuită acasă credincioșilor de către voluntari, sub formă de prescuri mici sau pâinișoare, ambalate direct de brutării, iar alături se va afla un pahar etanș sau sticluță cu vin într-o pungă de plastic sigilată.

Pachetele vor fi lăsate la ușa casei credincioșilor, minimizând astfel contactul direct, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. 

„Pentru pregătirea pâinii și a vinului pentru Paște se vor folosi doar prescuri mici sau pâinișoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor așeza alături de recipientul cu vin, pahar etanș sau sticluță, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfințite după Sfânta Liturghie din Joia Mare și vor putea fi împărțite credincioșilor la casele lor imediat după sfințirea lor, până în Duminica Învierii.

Paștile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioșilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali și a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paște va fi lăsat la ușa casei credincioșilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceștia', se arată în comunicatul transmis luni presei.

În ceea ce privește slujbele religioase din Săptămâna Patimilor, acestea se vor face doar în interiorul bisericilor, cu ușile închise, de către preoți și cântăreți, iar la Denia Prohodului Domnului nu se înconjura sfântul lăcaș.

„Slujba Învierii Domnului se va săvârși noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea „Veniți de luați lumină!”, preoții vor cânta de trei ori „Hristos a Înviat!”, pentru ca și credincioșii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba își va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaș', se mai arată în comunicatul citat de antena3.ro.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter