Două noi zile libere din 2024. În ce zile nu se muncește, începând de anul viitor

Publicat pe

Două noi zile libere legale vor fi din 2024 în România. Așadar, de anul viitor nu se muncește în zilele de 6 și 7 ianuarie. Legea a fost publicată luni în Monitorul oficial, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!!

Vineri, 3 martie 2023, președintele României a promulgat o lege care prevede că zilele de 6 ianuarie (Botezul Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul) sunt declarate zile de sărbătoare legală în care NU se lucrează.

Conform Administrației prezidențiale, Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 139 din Codul Muncii.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie- Botezul Domnului – Boboteaza și 7 ianuarie- Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul', se arăta în raportul comisiei de specialitate.

USR și AUR nu sunt de acord cu încă două zile libere din 2024

„Nu există niciun studiu de impact pentru aceste zile libere, este o măsură politicianistă.

Acest proiect ar fi putut fi adoptat la fel de bine la finalul anului trecut, dar anul acesta nu este unul electoral, anul viitor este electoral. Este singurul motiv pentru care vreti să acordați 2 noi zile libere, numai pilele si cunostintele vor beneficia de aceste 2 zile libere plătite, nimic nu justifică suplimentar o asemenea măsură', a spus Cristian Seidler, de la USR, potrivit kanald.ro.

În urmă cu o lună, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și al social-democraților, a depus o inițiativă legislativă prin care românii vor primi liber pe 6 ianuarie și 7 ianuarie.

„Nu cred că este cu nimic ieșit din comun Boboteaza și Sf. Ion să fie zile libere', declara în noiembrie Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege care prevede ca zilele de 6 ianuarie și 7 ianuarie să fie libere.

„Eu sunt creștin ca și dumneavoastră, sunt două sărbători mari, Boboteaza și Sfântul Ion și nu cred că este cu nimic ieșit din comun ca aceste două zile să fie zile libere. Foarte mulți români participă atât la Bobotează și foarte mulți români sărbătoresc Sfântul Ion, cei mai mulți sfinți sunt de Sfântul Ion', a adăugat liderul social-democraților.

Citește și: Motivul pentru care modelul Alina Pușcău s-a despărțit de actorul Vin Diesel: „Voia să aibă copii, dar nu credea în căsătorie…’

Citește și: O tragedie l-a împiedicat pe Americanu din La Bloc să avanseze în Armată. Ce l-a șocat pe Emil Mitrache

Citește și: Alin Oprea și Medana se căsătoresc religios anul acesta, cu 8 perechi de nași. Ce condiție i-a pus ea artistului: „Îmi doresc să fiu…’

Când este următoarea minivacanță pentru bugetari

Următoarea minivacanță pentru bugetari va fi în zilele de Paște. Astfel, angajații vor avea patru zile libere: Vinerea Mare (14 aprilie), Sâmbăta Mare (15 aprilie), prima zi de Paște (16 aprilie) și a doua zi de Paște (17 aprilie).

Iar cei care sărbătoresc Paștele Catolic vor avea libere următoarele zile: Vinerea Mare (7 aprilie), Sâmbăta Mare (8 aprilie), prima zi de Paște (9 aprilie) și a doua zi de Paște (10 aprilie).

Care sunt zilele de sărbători legale din 2023

Conform Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează mai sunt:

– 1 si 2 ianuarie;

– 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;

– Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui;

– prima si a doua zi de Pasti;

– 1 mai;

– 1 iunie;

– prima si a doua zi de Rusalii;

– Adormirea Maicii Domnului;

– 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;

– 1 decembrie;

– prima si a doua zi de Craciun;

– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter