Dr. Streinu Cercel arată care este greșeala majoră pe care o faci când te protejezi de coronavirus

Publicat pe

Managerul Institutului Matei Balș din Capitală, dr. Streinu Cercel, a explicat recent care este greșeala majoră pe care o facem atunci când încercăm să ne protejăm de coronavirus.

În cadrul întâlnirii recente pe care a avut-o pe fondul pandemiei de coronavirus cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, și cu primarul sectorului 1, Gabriel Tudorache, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a explicat care este greșeala fatală pe care o facem atunci când încercăm să ne protejăm de coronavirus.

Telefonul mobil ne pune în pericol!

Este vorba despre un gest pe care cu toții îl facem, deoarece telefonul mobil face parte din viețile tuturor, fiind cel mai folosit obiect pe scară largă și, de altfel, indispensabil. Evident, în același pericol se află și fumătorii, care duc țigara la gură de nenumărate ori.

Unde e curățenie, nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul. De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului”, a spus medicul epidemiolog, exemplificând gestul, de care cei mai mulți dintre noi nici nu suntem conștienți.

Clorul inactivează virusul

Dr. Streinu Cercel a menționat și faptul că primăriile trebuie să spele de dimineața până seara șoselele, clanțele și gardurile cu apă hiper-clorizată.

Clorul este cel care inactivează acest virus Avem stații de apă de unde putem să luăm apa și să spălăm tot

De asemenea, managerul Institutului Matei Balș a mai tras un semnal de alarmă.

„Deocamdată vorbim de o transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vorbim de transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical', a spus Streinu Cercel.

Foto: Hepta

Dr. Streinu Cercel arată care este greșeala majoră pe care o faci când te protejezi de coronavirusDr. Streinu Cercel arată care este greșeala majoră pe care o faci când te protejezi de coronavirus
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter