Cine este Adrian Streinu Cercel, medicul care ne aduce ultimele noutăți despre pandemia de coronavirus

Publicat pe

În contextul pandemiei de coronavirus, una dintre cele mai vizibile personalități în această perioadă este Adrian Streinu Cercel, șeful spitalului Matei Balș, reputat specialist în boli infecțioase. Toată România îl urmărește pentru a afla noutăți în evoluția pandemiei și pentru a ști ce măsuri de prevenție se pot lua.

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș este locul unde a fost adus primul pacient roman depistat pozitiv cu coronavirus. Managerul de la Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, este unul dintre oamenii al căror nume e pe buzele tuturor.

Alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății, acesta anunță noutățile despre evoluția pandemiei și confirmă sau infirmă informațiile care circulă. Așa cum, după ce toate stocurile de spirt au fost epuizate, a anunțat că spirtul nu este eficient în lupta cu Covid-19.

Cine este Adrian Streinu Cercel

Născut în 1956, Adrian Streinu Cercel este în prezent șeful Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, iar în perioada 2009-2012 a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Prof.dr Adrian Streinu Cercel este absolvent al UMF Carol Davila, promoția 1982, devenind profesor universitar în anul 2005. Este membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru Honoris Causa al ami multor universități de profil din țară și străinătate.

În 1999, Adrian Streinu Cercel a devenit Doctor în medicină cu lucrarea de doctorat: Modalităţi noi ale antibioticoterapiei în meningitele acute purulente – antibioticoterapia discontinuă-prin aplicarea logii Fuzzy, având ca rezultat elaborarea unui soft de monitorizare a antibioticoterapiei.

Foto: Hepta, Libertatea

Citește și: Klaus Iohannis explică ce înseamnă starea de urgență în România pentru 30 de zile. Cum îi afectează pe români noile măsuri: „Se impune îngrădirea unor drepturi și libertăți fundamentale'

Cine este Adrian Streinu Cercel, medicul care ne aduce ultimele noutăți despre pandemia de coronavirusCine este Adrian Streinu Cercel, medicul care ne aduce ultimele noutăți despre pandemia de coronavirus

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter