După multe teste, China anunță un medicament eficient împotriva noului coronavirus

Publicat pe

După multe teste făcute, China anunță un medicament eficient, Favipiravir, împotriva noului coronavirus. Aceste pastile sunt folosite pentru tratarea gripei, însă se pare că este eficient și pentru COVID-19.

În China s-au finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat că este eficient împotriva bolii cauzate de coronavirus. Anunțul a fost făcut marți, 17 martie, de către un oficial citat de agenția Xinhua, potrivit Agerpres.

În anul 2014, Favipiravir a fost aprobat pentru utilizare clinică în Japonia, iar acum nu a demonstrat reacții adverse evidente în studiul clinic împotriva COVID-19.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

În urma acestor cercetări făcute în China, rezultatele au arătat că pacienții tratați cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru coronavirus într-un timp mai scurt față de cei din grupul de control.

Se pare că Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici și ar trebui inclus mai repede în planul de tratament pentru cei infectați cu coronavirus, a declarat Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Științei și Tehnologiei din China.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua. 

Citește și: Adevăr sau mit: Dacă beau apă la fiecare 15 minute, mă feresc de coronavirus?Răspunsul oficial este ferm!

FOTO: pixabay.com

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă